عوارض لیفت سینه

موارد استفاده از عمل

  • جوانسازی و بالا کشیدن سینه
  • حذف چربی و پوست‌های اضافی شل شده

عوارض جراحی لیفت سینه

  • واکنش به داروی بیهوشی
  • خونریزی
  • عفونت
  • باقی ماندن جای زخم
  • تورم و کبودی
  • عدم تقارن سینه‌ها
  • هماتوم (تجمع خون)
  • سروما (تجمع مایعات زیر پوست)
  • لخته شدن خون
  • اختلال در شیردهی
  • بی‌حسی یا تغییر در احساس سینه‌ها
  • نکروز چربی

راه‌های کاهش عوارض جراحی لیفت سینه

  • انتخاب جراح متخصص و باسابقه
  • شرایط جسمی سالم
  • آمادگی روحی و روانی
  • رعایت دستورالعمل‌های قبل از عمل
  • رعایت دستورالعمل‌های بعد از عمل
  • ترک سیگار و دخانیات
  • عدم مصرف برخی داروها

چه کسانی بیشتر در معرض خطر عوارض بیشتر لیفت سینه قرار دارند؟

  • افراد مبتلا به بیماری های زمینه ای مثل فشار خون، دیابت، مشکلات قلبی و …
  • افرادی که سیگار و دخانیات مصرف می کنند.
  • افراد چاق
  • افرادی که بهداشت عمومی را رعایت نمی کنند
  • افرادی که سابقه‌ی چندین عمل جراحی سینه داشته اند
  • افرادی که داروهای خاص مثل رقیق‌کننده‌ی خون یا قرص ضدبارداری حاوی استروژن مصرف می کنند.

بعد از چند هفته پس از عمل لیفت سینه می توان به زندگی عادی برگشت؟

حدود 2 تا 4 هفته بعد از عمل

مراقبت‌های قبل از عمل لیفت سینه چگونه است؟

  • اطلاع به پزشک در مورد مصرف داروها و حساسیت‌های دارویی
  • عدم مصرف سیگار، دخانیات و الکل
  • داشتن دیدگاه واقع‌بینانه در مورد عمل لیفت سینه
  • انجام معاینات پیش از عمل لیفت سینه
  • بررسی سلامت عمومی
  • انجام آزمایشات و تست‌های لازم

امروزه داشتن سینه‌های زیبا و خوش‌فرم یکی از فاکتورهای زیبایی برای بانوان به شمار می‌رود. بسیاری از بانوان از بزرگ یا کوچک بودن و یا شل و بدفرم بودن سینه‌هایشان‌ نارضایتی دارند. با پیشرفت علم پزشکی برای همه‌ی این مشکلات راه‌ حلی ارائه شده است و انواع جراحی‌های زیبایی سینه در دنیا انجام می‌شود. مشکل افتادگی سینه که در اصطلاح علمی، پتوز پستان نام دارد یکی از این مشکلات است. معمولاً این عارضه بر اثر کاهش شدید وزن، بارداری یا افزایش سن به وجود می‌آید. در این شرایط پزشک، جراحی لیفت سینه یا همان ماستوپکسی را به بیمار خود پیشنهاد می‌کند. جراحی لیفت سینه، شامل بالا کشیدن سینه به همراه کشیده و سفت شدن پوست است که در آن مقداری از پوست اضافی هم برداشته می‌شود. یکی از مهم‌ترین نگرانی‌های بیماران پیش از جراحی لیفت سینه، عوارض احتمالی آن است. خونریزی، عفونت، بی‌حس شدن سینه‌ها و … از جمله عوارض گزارش شده برای لیفت سینه است.

 توصیه می‌کنیم پیش از تصمیم‌گیری، ابتدا درباره‌ی جراحی لیفت سینه، عوارض احتمالی و مزایا و معایب آن تحقیق کنید و سپس یک پزشک باتجربه و متخصص را برای این کار انتخاب کنید تا احتمال بروز این عوارض به صفر برسد. 

عوارض لیفت سینه

آنچه می خوانید

جراحی لیفت سینه چیست؟

جراحی لیفت سینه یکی از انواع عمل‌های زیبایی رایج در بین بانوان است. جراحی لیفت سینه با هدف اصلاح فرم و جوانسازی سینه‌ها انجام می‌شود. این جراحی برای بانوانی که پوستشان قابلیت نگه داشتن بافت سینه را ندارد و دارای سینه‌های شل و آویزان یا در اصطلاح پتوز هستند، نتیجه‌بخش است. در این افراد مقدار پوست نسبت به میزان بافت سینه بیشتر است و با انجام جراحی لیفت می‌توان این مشکل را برطرف کرد و به سینه‌هایی خوش‌فرم و زیبا دست یافت. در جراحی لیفت سینه، پزشک با ایجاد برش‌های لازم، پوست اضافی و شل شده را برمی‌دارد و بافت اطراف سینه نیز کشیده می‌شود. جراحی لیفتینگ که با نام ماستوپکسی شناخته می‌شود شامل خارج کردن پوست اضافه و کشیده شدن بافت سینه است. بعد از انجام جراحی لیفت، سینه‌ها سفت شده و بالا کشیده می‌شود و ظاهر زیبایی پیدا می‌کند.

عوارض لیفت سینه

فیلم واقعی جراحی لیفت سینه توسط دکتر ایزدپناه

جراحی لیفت سینه چه عوارضی در پی دارد؟

عوارض بیهوشی

عمل لیفت سینه رویکرد تهاجمی دارد و با بیهوشی به صورت تزریق وریدی یا گازهای استنشاقی انجام می‌شود. ممکن است استفاده از این مواد برای بعضی بیماران به ویژه افراد مسن‌تر عوارض به همراه داشته باشد. عوارض لیفت سینه بر اثر بیهوشی به شکل آلرژی، حالت تهوع، تب و لرز، گلودرد و سردرد اتفاق می‌افتد و در مواردی موجب مشکلات ذهنی می‌شود. در بیمارانی که بیماری زمینه‌ای داشته باشند، در موارد نادری بیهوشی باعث عارضه‌ی قلبی، سکته و مرگ می‌شود. به همین منظور توصیه می‌شود پیش از انجام جراحی، پزشک را در جریان سوابق پزشکی و داروهایی که مصرف می‌کنید بگذارید و با او صادق باشید.

خونریزی

خونریزی نیز یکی دیگر از عوارض جراحی لیفت سینه است، اگرچه احتمال بروز آن کمتر از 1 در 100 است. خونریزی به صورت خروج خون از زخم‌ها یا تجمع خون زیر پوست اتفاق می‌افتد که به آن هماتوم گفته می‌شود. در بیمارانی که ایمپلنت سینه دارند، خونریزی در اطراف جسم خارجی رخ می‌دهد. در صورتی که خونریزی ادامه پیدا کند بیمار باید به اتاق عمل بازگردد تا خون‌ها تخلیه شود. عدم استراحت کافی و فعالیت زودهنگام بعد از جراحی، احتمال خونریزی را افزایش می‌دهد. بانوانی که داروهای رقیق‌کننده‌ی خون مصرف می‌کنند، باید پیش از جراحی و در جلسه‌ی مشاوره با پزشک خود مشورت کنند.

عفونت

عفونت یکی از جدی‌ترین عوارض جراحی لیفت سینه است. این عارضه معمولاً در دو تا سه هفته‌ی اول بعد از عمل پیش می‌آید. عفونت‌ها با تغییر رنگ پوست، ترشح چرک از زخم و درد تشخیص داده می‌شوند اگرچه تشخیص برخی از آنها دشوارتر است. اکثر عفونت‌ها با مصرف آنتی‌بیوتیک‌ و تخلیه‌ی عفونت از محل جراحی درمان می‌شود. اگر یک ایمپلنت در سینه وجود داشته باشد و عفونت اتفاق بیفتد، ممکن است بیرون آوردن ایمپلنت لازم باشد. اگر عفونت ثابت در اطراف ایمپلنت اتفاق بیفتد باید ایمپلنت برداشته شود. ایمپلنت جایگزین را نمی‌توان بلافاصله در سینه قرار داد و باید سه تا شش ماه صبر کرد تا اثرات عفونت قبلی درمان شود. در صورتی که جراحی به دست پزشک و تیم پزشکی ماهر و متخصص انجام شود احتمال بروز عفونت بسیار کاهش پیدا می‌کند؛ زیرا فرآیند جراحی در شرایط کاملاً استریل انجام می‌شود و تیم پزشکی دستورالعمل‌های دقیق در خصوص چگونگی مراقبت‌های قبل و بعد عمل را در اختیار بیمار قرار می‌دهند.

مراقبت های بعد از جراحی لیفت سینه

تورم

عدم استراحت کافی و از سر گرفتن فعالیت زودهنگام بعد از جراحی لیفت، باعث تجمع مایع و تورم سینه‌ها خواهد شد. بروز تورم بعد از جراحی، امری طبیعی و نرمال است و به مرور زمان و با رعایت کردن مراقبت‌های لازم از بین خواهد رفت. جالب است بدانید که تورم بعد از جراحی، خود علامت پیشرفت صحیح فرآیند بهبودی است. عموماً ورم سینه‌ها به مدت یک هفته ادامه پیدا می‌کند و با انجام اقداماتی مانند استفاده از کمپرس یخ، پوشیدن لباس راحت و استفاده از پمادهای مخصوص رفع می‌شود.

عدم تقارن سینه‌ها

در حالت طبیعی و در بسیاری از بانوان عدم تقارن و تفاوت بین دو سینه وجود دارد. این عدم تقارن در اندازه، شکل و موقعیت سینه دیده می‌شود و امری طبیعی است. گاهی اوقات بعد از جراحی لیفت سینه نیز عدم تقارن رخ می‌دهد، زیرا ایمپلنت‌ها به طور متفاوت در زیر یا روی عضله سینه جای می‌گیرند و اصلاح آن ممکن نیست. در جلسه‌ی مشاوره، پزشک قفسه‌ی سینه‌ی بیمار را بررسی می‌کند و ناهماهنگی‌های بین دو سینه را مشخص می‌کند. در زمان جراحی، پزشک تلاش می‌کند تا ناهماهنگی‌های بین دو سینه را رفع کرده و تقارن مناسبی بین دو سینه ایجاد کند. در صورتی که دو سینه در اندازه متفاوت باشند، برای سینه‌ی کوچکتر ایمپلنت بزرگتری گذاشته می‌شود و اختلاف حجم دو سینه برطرف می‌شود.

با اینکه هدف نهایی دستیابی به سینه‌های متقارن و زیباست اما گاهی به علت عدم تجربه و مهارت جراح، هارمونی مورد نظر ایجاد نمی‌شود و ناموزونی در میزان بالا بردن، اندازه و شکل سینه‌ها به وجود می‌آید. برای پیشگیری از این عارضه باید به پزشک متخصص مراجعه کنید که مهارت و دقت کافی در جراحی را داشته باشد. اگر نامتقارنی سینه‌ها بعد از جراحی بسیار زیاد باشد ممکن است بیمار به انجام لیفت سینه ترمیمی و مجدد نیاز پیدا کند.

نکروز چربی

ممکن است در زمان جراحی، بافت چربی سینه به دلیل تروما و یا قطع شدن جریان خون بمیرد، این مسئله می‌تواند سبب ایجاد توده و ناهنجاری در سینه شود.

کشش رگ‌ها

زمانی که در عمل لیفت سینه از ایمپلنت استفاده شود و سایز آن بیش از اندازه بزرگ باشد، کشش رگ‌ها در سطح سینه بیشتر قابل توجه خواهد بود.

تغییر در احساس سینه‌ها

بسیاری از بیماران بعد از جراحی سینه دچار تغییراتی در احساس سینه‌ می‌شوند که رایج‌ترین آنها بی‌حسی یا حساسیت بیش از حد است. به طور کلی ممکن است بعد از انجام هر عمل جراحی، احساس سطحی محل عمل شده تحت تأثیر قرار بگیرد و کمتر شود. در بیشتر بیماران، این حالت موقتی است و بعد از مدتی رفع می‌شود. حساس‌ترین نقطه‌ی سینه که بیشتر از سایر نواحی مستعد بی‌حسی است، نوک سینه است. اگر در عمل لیفت، به اعصاب سطحی سینه آسیب وارد شود، احتمال دارد بیمار احساس نوک سینه را برای همیشه از دست بدهد. یک جراح باسابقه، با به کارگیری دقت و محافظه‌کاری، احتمال از دست رفتن حس در سینه را به صفر می‌رساند.

عمل لیفت سینه

هماتوم

بعد از لیفت سینه ممکن است بیمار دچار عارضه‌ی هماتوم شود. هماتوم در اصطلاح به تجمع و لخته شدن خون در زیر سطح پوست گفته می‌شود. به طور معمول هماتوم در هفته‌ی اول بعد از عمل اتفاق می‌افتد و با درد، سفتی، تورم، کبودی و ایجاد بافت اسکار همراه است. زمانی که هماتوم کوچک باشد جای نگرانی وجود ندارد، زیرا خون جذب بدن می‌‌شود. اما زمانی که شدیدتر باشد باید توسط پزشک از بدن خارج شود. در صورتی که هماتوم درمان نشود، سبب اختلال در خون‌رسانی به پوست می‌شود. اگر خون به نوک سینه نرسد سلول‌های پوستی دچار مرگ شده و شکل قهوه‌ای رنگ پیدا می‌کند و حتی در شیردهی نیز مشکل به وجود می‌آید. خوشبختانه، عارضه‌ی هماتوم قابل پیشگیری است. برای پیشگیری از ایجاد هماتوم باید توصیه‌های پزشک را با دقت انجام دهید و در انجام آنها کوتاهی نکنید.

جای زخم

شکل‌گیری بافت اسکار، اتفاقی است که وقوع آن بعد از عمل لیفت سینه، اجتناب‌ناپذیر است. به دلیل ایجاد برش‌های جراحی، بعد از عمل بافت اسکار شکل می‌گیرد. جای زخم بعد از چند ماه کمرنگ و ناپدید می‌شود. مدت زمان از بین رفتن زخم به سیستم بدن هر بیمار بستگی دارد. در بعضی افراد جای زخم بعد از مدت زمان طولانی باقی می‌ماند، محل زخم قرمز رنگ می‌شود و حالتی مشابه سوختگی پیدا می‌کند که به آن بافت اسکار اطلاق می‌شود. یک پزشک ماهر، با دقت در طول برش و قرار دادن آن در موقعیت‌های استراتژیک، به جا ماندن بافت اسکار را به حداقل می‌رساند. همین امر باعث شکل‌گیری بافت اسکار کمتر و بهبود یافتن سریعتر می‌شود. در صورتی که به این عارضه دچار شده‌اید و زخم‌هایتان تا مدتی بعد از جراحی ترمیم نشده است، باید به جراح مراجعه کنید.

مشکلات مربوط به پروتز

ممکن است برای بیمارانی که از ایمپلنت‌های تقویتی در عمل لیفت سینه‌شان استفاده می‌شود مشکلاتی به وجود بیاید. احتمال دارد ایمپلنت در داخل سینه حرکت کند و باعث تغییر شکل ظاهر سینه شود. بزرگ بودن بیش از حد پروتز نیز باعث فشار و پارگی شده و ممکن است شیردهی را با مشکل مواجه کند.

اختلال در گردش خون

بعد از جراحی لیفت سینه، ممکن است گردش خون در این ناحیه کاهش پیدا کند و دوران نقاهت را به تأخیر بیندازد. در صورتی که این مشکل شدید باشد، باعث مرگ بافت یا نکروز خواهد شد. تیره شدن رنگ نوک پستان و یا پوست می‌تواند نشانه‌ی این باشد که خون به اندازه‌ی کافی در بافت سینه جریان ندارد.

لخته شدن خون

تشکیل لخته‌های خون در عروق پاها، در بعضی از بیمارانی که پس از یک جراحی به مدت طولانی بستری می‌شوند، موجب نگرانی می‌شود. لخته شدن خون یک مشکل جدی است و در صورت عدم درمان تهدیدکننده‌ی زندگی بیمار است. در بعضی از بیمارانی که لیفت سینه انجام نمی‌دهند، عارضه‌ی لخته شدن خون در عروق اطراف سینه، گزارش شده است. این عارضه به ندرت پیش می‌آید و معمولاً بعد از مدتی از بین می‌رود. بانوانی که که قرص‌های ضدبارداری مصرف می‌کنند یا افرادی که مشکلات مربوط به انعقاد خون دارند، بیشتر در معرض خطر لخته شدن خون بعد از لیفتینگ قرار دارند.

اختلال در شیردهی

جراحان زیبایی توصیه می‌کنند عمل جراحی لیفت سینه بعد از پایان دوره‌ی شیردهی انجام شود. علت این کار جلوگیری از بروز اختلال در شیردهی و سپری شدن این دوره با آرامش خاطر می‌باشد. این تصور که بعد از لیفت سینه، شیردهی حتماً دچار مشکل می‌شود، اشتباه است. اگر طی عمل لیفت، ارتباط غدد شیردهی با نوک سینه قطع نشود، مشکلی در شیردهی به وجود نخواهد آمد. در صورتی که پزشک شما مهارت کافی داشته باشد و در حین ایجاد تغییرات، بافت غده‌ای سینه حفظ شود، اختلالی در شیردهی پیش نخواهد آمد. احساسی که منجر به تحریک شیردهی می‌شود، دست‌نخورده باقی می‌ماند و بیمار می‌تواند بی هیچ مشکلی به فرزند خود شیر بدهد.

ناهماهنگی در ظاهر

ناهماهنگی در ظاهر سینه‌ها نیز از عوارض احتمالی عمل لیفت سینه است. این عارضه نادر است و زمانی اتفاق می‌افتد که جراح، پوست و بافت اضافی را با شیوه‌ی نادرست، که به علامت‌گذاری ناصحیح پیش از جراحی مربوط می‌شود، بردارد. بدین ترتیب بعد از سپری شدن دوران بهبودی، سینه‌ها شکل نامتقارنی خواهند داشت. فرآیند علامت‌گذاری پیش از جراحی، برای تعیین مقدار دقیق بافت و پوست قابل برداشت، بسیار حساس می‌باشد و باید با دقت انجام شود. بیمار باید چندین بار نشست و برخاست کند تا علامت‌گذاری اصلاح شود. در عمل جراحی، متناسب‌ترین مقدار بافت و پوست برداشته شود. تمامی این موارد، به میزان مهارت و دانش جراح بستگی دارد.

معایب لیفت سینه

چه کسانی در معرض خطر بیشتری از عوارض قرار دارند؟

داشتن این مشکلات، زمینه‌ای را مهیا می‌کند که افراد، بیشتر در معرض ابتلا به عوارض لیفت سینه قرار بگیرند:

  • ابتلا به فشار خون
  • ابتلا به دیابت
  • مصرف سیگار و دخانیات
  • چاقی مفرط
  • ابتلا به بیماری قلبی
  • ابتلا به بیماری عروقی محیطی
  • عدم رعایت بهداشت عمومی
  • سابقه‌ی چندین عمل جراحی سینه
  • مصرف داروی رقیق‌کننده‌ی خون یا قرص ضدبارداری حاوی استروژن
دکتر کامبیز ایزدپناه

زیبایی را به خود هدیه دهید!

اگر می‌خواهید که زیبایی را به خود هدیه دهید، این کار را به دکتر کامبیز ایزدپناه بسپارید. دکتر ایزدپناه دوره‌های مرتبط با عمل‌های ترمیمی و زیبایی را گذرانده است و از ابتدای تصمیم شما، تا پایان جراحی و گرفتن نتیجه در کنار شما خواهد ماند.

رزرو تلفنی نوبت

راه‌های جلوگیری از عوارض لیفت سینه

انتخاب پزشک ماهر با مدرک معتبر علمی

یکی از مهم‌ترین نکات در انجام عمل‌های زیبایی انتخاب پزشک ماهر و متخصص است. گام اول در انتخاب پزشک بررسی سوابق، رزومه‌ و نمونه کارهای او در این زمینه است. انتخاب جراح حرفه‌ای و معتبر می‌تواند موفقیت عمل شما را تضمین کند. میزان دانش و مهارت پزشک بر انجام جراحی، پیدا شدن جای برش و بخیه‌ها و همچنین بروز عوارض جانبی و خطرات جراحی تأثیر مستقیم دارد. عمل جراحی لیفت سینه باید توسط پزشک متخصص زیبایی انجام شود. پزشک متخصص زیبایی فردی است که سه دوره‌ی: پزشکی عمومی به مدت 7 سال، دوره‌ی تخصص جراحی پلاستیک به مدت 4 سال، دوره‌ی فوق تخصصی جراحی پلاستیک به مدت 3 سال را گذرانده است و مدارک معتبری در این زمینه دارد.

رعایت مراقبت‌های قبل از عمل سینه

عوارض جراحی لیفت سینه، صرفاً محدود به زمان اتاق عمل نیست، بلکه از زمان مراجعه‌ی بیمار به پزشک تا پایان دوره‌ی نقاهت ادامه دارد. در صورتی که بیمار در هر یک از مراحل آمادگی قبل یا بعد از عمل کوتاهی کند، احتمال بروز عوارض بیشتری وجود دارد. بنابراین بیمار باید دستورالعمل‌های لازم را از پزشک خود جویا شود و با دقت آنها را رعایت کند تا به بهترین نتیجه با کمترین عوارض دست پیدا کند.

ابتدا معاینه فیزیکی شوید

پیش از هر چیز ابتدا باید در جلسه‌ی مشاوره با پزشک حاضر شوید تا وضعیت بدنی شما بررسی شود. در جلسه‌ی مشاوره، پزشک سینه‌هایتان را از نظر سایز، ظاهر، کیفیت پوست و محل قرارگیری هاله‌ی دور سینه مورد بررسی قرار می‌دهد تا روش درمانی را مشخص کند. ممکن است برای تکمیل پرونده در این جلسه از سینه‌های شما عکس تهیه شود.

سابقه جسمانی شما بررسی می‌شود

در این مرحله پزشک وضعیت جسمانی شما را بررسی می‌کند و درباره‌ی شرایط پزشکی گذشته و حال از شما سؤال می‌کند. در صورتی که سابقه‌ی خانوادگی سرطان سینه یا جراحی‌های دیگری داشته‌اید باید پزشک را مطلع کنید.

درباره انتظارات و اهداف خود صحبت کنید

پیشنهاد می‌کنیم در جلسه‌ی مشاوره با پزشک معالج خود روراست باشید و راحت صحبت کنید. اهداف و انتظارات مورد نظرتان را بیان کنید و نظر پزشک را بپرسید. فراموش نکنید که زیبایی امری نسبی است. پس بهتر است درباره‌ی ظاهر دلخواه و مورد انتظارتان با پزشک گفتگو کنید. توضیح دهید که چرا می‌خواهید این جراحی را انجام دهید و دوست دارید بعد از عمل چه تغییراتی در ظاهر سینه‌تان به وجود بیاید.

آزمایش و تست‌های لازم را انجام بدهید

پیش از انجام جراحی لیفت سینه، باید آزمایشات لازم را انجام دهید و نتایج آن را به پزشک خود اطلاع دهید. ممکن است پزشک پیش از عمل برایتان ماموگرافی تجویز کرده باشد تا شرایط شما را به خوبی بسنجد و از سلامت جسمی شما آگاه شود.

خطرات لیفت سینه

درباره داروها و حساسیت‌های خود به پزشک اطلاع دهید

در صورتی که قبلاً یا در حال حاضر داروی خاصی مصرف می‌کنید باید لیستی از آنها را به پزشک نشان دهید. علاوه بر این، اگر نسبت به داروی خاصی حساسیت و آلرژی دارید باید پزشک خود را در جریان بگذارید.

سیگار را ترک کنید

حداقل به مدت سه هفته قبل از عمل جراحی لیفت سینه، باید از مصرف سیگار و دخانیات پرهیز کنید.

عدم مصرف برخی داروها

از مصرف داروهای گیاهی، ضدالتهاب و رقیق‌کننده‌ی یخون بپرهیزید؛ زیرا مصرف این داروها در حین جراحی و دوران بهبودی خطرآفرین است.

دیدگاه واقع‌بینانه داشته باشید

درباره‌ی روند عمل جراحی، مزایا و عوارض احتمالی از پزشک سؤال کنید و مطمئن شوید که به دید واقع‌بینانه‌ای درباره‌ی عمل لیفت سینه دست پیدا کرده‌اید.

رعایت مراقبت‌های بعد از عمل لیفت سینه

در سالهای اخیر مهم‌ترین دغدغه‌ی پزشکان جراح، یافتن روش‌های ساده برای جلوگیری از بروز عوارض جانبی جراحی‌های زیبایی است. راه حل‌های مختلفی برای پیشگیری عوارض و خطرات آنها وجود دارد. یکی از مهم‌ترین آنها انجام مراقبت‌های بعد از عمل است. مجموعه دستورالعمل‌هایی که در قالب نکات و توصیه‌های بعد از عمل به بیماران داده می‌شود. جراحی لیفت سینه نیز نیازمند مراقبت و عمل کردن به نکات تیم پزشکی است. این نکات مراقبتی، علاوه بر پیشگیری از بروز عوارض در افزایش سرعت بهبود بیمار نیز مؤثر است و مدت زمان نقاهت را کوتاه‌تر خواهد کرد. نکات لازم را بعد از عمل جراحی از پزشک خود بپرسید و یادداشت کنید. عمده‌ی نکاتی که باید رعایت کنید عبارتند از:

استراحت کنید

مهم‌ترین مراقبت بعد از لیفت سینه، استراحت کردن است. در روزهای ابتدایی بعد از عمل به منظور ریکاوری بدن و بهبود زخم‌ها باید استراحت کنید. در این دوران تنها کارهای سبک را با احتیاط انجام دهید.

پیاده‌روی کنید

استراحت مطلق و بی‌تحرکی بعد از عمل لیفت سینه، توصیه نمی‌شود. برای جلوگیری از لخته شدن خون و کاهش تورم، به آرامی در منزل قدم بزنید و پیاده‌روی کنید.

بعد از 48 ساعت حمام کنید

یکی از مهم‌ترین سؤالات بیماران در خصوص حمام کردن بعد از عمل است. بعد از گذشت 48 ساعت می‌توانید حمام کنید و ناحیه‌ی درمان را شستشو داده و تمیز کنید.

گن طبی بپوشید

بعد از عمل لیفت سینه باید به توصیه‌ی پزشک خود از گن مخصوص استفاده کنید. پوشیدن گن‌های طبی حداقل به مدت 45 روز تجویز می‌شود. استفاده از گن طبی تأثیر زیادی در بهبود تورم و تثبیت نتایج حاصل از عمل دارد. توجه داشته باشید که این گن‌ها طبی و مخصوص بعد از ماستوپکسی است و با سینه‌بندهای موجود در بازار متفاوت است.

توصیه های مراقبتی بعد از جراحی لیفت سینه

غذای سالم بخورید

بعد از عمل جراحی باید مراقب تغذیه‌ی خود باشید؛ زیرا تغذیه نقش مهمی در ریکاوری بدن و بهبودی دارد. بعد از جراحی توصیه می‌شود که از غذاهای سالم و سبک، میوه و مایعات طبیعی استفاده کنید.

داروهای خود را به موقع مصرف کنید

بعد از عمل لیفت سینه پزشک برای شما داروهایی را تجویز خواهد کرد. فراموش نکنید که به طور منظم و به موقع آنها را مصرف کنید؛ زیرا داروهای تجویز شده در پیشگیری از بروز عوارض و روند بهبودی تأثیر دارند.

سیگار را ترک کنید

استعمال دخانیات و مشروبات الکلی تا چند هفته بعد از عمل لیفت سینه ممنوع است و باید آن را ترک کنید.

از ورزش سنگین بپرهیزید

بعد از عمل لیفت سینه، از انجام ورزش‌های سنگین و پرفشار تا حاصل شدن بهبودی کامل و سپری کردن دوران نقاهت پرهیز کنید.

از زخم‌ها مراقبت کنید

از زخم‌های خود مراقبت کنید و در صورت نیاز پانسمان را با رعایت نکات بهداشتی تعویض کنید.

سخن پایانی

جراحی لیفت سینه به افرادی پیشنهاد می‌شود که دارای مشکل افتادگی سینه یا همان پتوز هستند. افتادگی سینه بر اثر کاهش وزن ناگهانی، بارداری یا افزایش سن اتفاق می‌افتد. با انجام جراحی لیفت، سینه‌ها به بالا کشیده می‌شود و پوست اضافی و شل‌شده‌ی آن برداشته می‌شود. اما این جراحی هم مانند هر جراحی‌ دیگری ممکن است عوارضی به همراه داشته باشد. عفونت، خونریزی، بدشکل شدن سینه‌ها از رایج‌ترین مشکلات جراحی لیفت سینه هستند. 

  • پاسخ به سوالات پرتکرار

دکتر کامبیز ایزدپناه

فوق تخصص جراحی پلاستیک، ترمیمی و زیبایی | دارای بورد تخصصی

  • عضو سازمان نظام پزشکی ایران
  • عضو جامعه جراحان ایران
  • عضو انجمن جراحی پلاستیک ایران
  • برخی از دوره های تخصصی گذرانده
  • دوره جراحی زیبایی پستان
  • دوره جراحی سرطان
  • دوره ابدومینو پلاستی
  • دوره لیپوساکشن
  • دوره جراحی زیبایی گوش
  • دوره جراحی زیبایی بینی
  • دوره لیفت صورت و گردن
  • دوره تزریق ژل و بوتاکس
  • سوابق تحصیلی
۱۳۹۳-۱۳۹۶: فوق تخصص جراحی پلاستیک و زیبایی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات درمانی شهید بهشتی بیمارستان ۱۵ خرداد (بیمارستان مادر جراحی پلاستیک ایران)
۱۳۸۵-۱۳۸۹: جراحی عمومی،دانشگاه علوم پزشکی و خدمات درمانی تهرانبیمارستان سینا
۱۳۷۲-۱۳۷۹: پزشکی عمومی، دانشگاه علوم پزشکی و خدمات درمانی زاهدان

سؤالات متداول

در جلسه‌ی مشاوره دکتر کامبیز ایزدپناه، متخصص در زمینه‌ی جراحی زیبایی سینه را ملاقات خواهید کرد. ایشان سوابق پزشکی شما را درباره‌ی جزئیات داروها، آلرژی، مصرف دخانیات و سابقه‌ی خانوادگی سرطان سینه را بررسی خواهند کرد. دکتر ایزدپناه برای شنیدن اهداف و نگرانی‌های شما زمان می‌گذارد و صبورانه به سؤالات شما پاسخ می‌دهد. در جلسه‌ی مشاوره، عکس‌های بالینی استاندارد برای پرونده‌ی پزشکی گرفته می‌شود و این موارد ارزیابی خواهد شد:

  • اندازه‌گیری دیواره‌ی سینه
  • عدم تقارن سینه‌ها
  • ناهنجاری‌های دیواره‌ی قفسه سینه
  • ضخامت و کیفیت پوست

اقداماتی که می‌توانید برای به حداقل رساندن جای زخم بعد از جراحی لیفت سینه انجام دهید عبارتند از:

  • استفاده از کرم‌های ترمیم‌کننده
  • ماساژ دادن ناحیه‌ی عمل
  • ‌ نوشیدن آب فراوان

این بستگی به نوع و میزان اسکارهایی دارد که به جا مانده است. بعضی از آن‌ها با کرم‌های مخصوص درمان جای زخم، ماساژ یا سایر مرطوب‌کننده‌ها در منزل درمان می‌شود، اما بعضی دیگر به جراحی نیاز دارد.

بعد از عمل جراحی لیفت، مقداری درد قابل انتظار است. بسیاری از افراد بعد از جراحی، احساس ناراحتی گزارش کرده‌اند تا احساس درد. به هر حال ممکن است در هفته‌ی اول مقداری درد احساس کنید. پزشک برای کاهش درد در روزهای اولیه دارو تجویز می‌کند و نگرانی از این بابت وجود ندارد.

در جراحی لیفت، پزشک موقعیت نوک سینه و اطراف آن را همانند قبل در جای مناسب قرار می‌دهد و تغییر نامطلوبی در ظاهر سینه‌ها به وجود نخواهد آمد.

 

بعد از انجام جراحی لیفت برای ساپورت و حفظ سینه‌ها باید گن طبی یا همان سوتین مخصوص بپوشید و دستورالعمل پزشک را درباره‌ی استفاده از گن طبی رعایت کنید.

 

ریکاوری پس از جراحی لیفت به بدن بیمار و اینکه چه تغییراتی علاوه بر لیفت انجام داده بستگی دارد. اما به طور کلی ریکاوری اکثر بیماران دو هفته طول می‌کشد. اگرچه ممکن است این مدت برای بعضی افراد کمی طولانی‌تر باشد.

مانند بسیاری از جراحی‌ها ممکن است مقداری جای زخم بعد از عمل باقی بماند. زمانی که جراحی‌تان را به پزشک ماهر و باسابقه بسپارید، این اسکارها در نواحی جلوی دید نیست و مقدار آن کمتر خواهد بود.

نظرات

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد