تجمع مایع بعد از عمل ابدومینوپلاستی

علائم خطر سروما کدام است؟

  • تب
  • ضربان نبض غیر طبیعی
  • افزایش درد، تورم، قرمزی یا حساسیت در اطراف سروما
  • ترشح چرکی یا خونی از سروم یا محل برش

درمان های از بین بردن سروما

  • آسپیراسیون
  • تخلیه محل
  • تزریقات
  • عمل جراحی برای برداشتن سروما

سروماها در کجا تشکیل می شوند؟

  • ابدومینوپلاستی (تامی تاک)
  • فتق
  • بازسازی سینه (به دنبال ماستکتومی برای سرطان سینه)
  • پروتز سینه
  • لیپوساکشن

آیا احتمال تجمع مایع بعد از عمل ابدومینوپلاستی در افراد چاق بیشتر است؟

بله، بروز سروما در افراد چاق به طور قابل توجهی بالاتر است و تقریباً احتمال تجمع مایع بعد از عمل ابدومینوپلاستی در این دسته از افراد 40 درصد بیشتر می باشد.

چه مواردی  باعث تجمع مایع بعد از ابدومینوپلاستی می شود؟

در حین عمل، رگ ‌های خونی و عروق لنفاوی به دلیل روند جراحی آسیب می‌بینند. پاسخ بدن در این موارد تورم و تولید مایع شفاف است.

اگرچه بدن قادر به جذب این مایع است، اما در برخی موارد مایع می تواند در ناحیه ای که عمل جراحی انجام شده است جمع شده و منجر به ایجاد سروما شود.

آیا برای تجمع مایع بعد از عمل ابدومینوپلاستی باید به پزشک مراجعه کرد؟

در برخی موارد جزئی نیازی نیست که برای سروما به پزشک مراجعه کرد. چرا که در برخی موارد این مایع تجمیع یافته به خودی خود جذب خواهد شد. اما در برخی موارد چنین نیست.

تشکیل سروما، که شایع ترین عارضه در ابدومینوپلاستی است، ممکن است نیاز به درمان طولانی داشته باشد. روش های ترکیبی ساکشن لیپکتومی-ابدومینوپلاستی مزایای کاهش از دست دادن خون و بهبود کانتورینگ بدن را دارند، اما مضرات آن افزایش بروز تشکیل سروما است. با لیپکتومی ساکشن، محل عمل با مقادیر زیادی مایع نفوذ می کند. این مایع در ترکیب با ابدومینوپلاستی احتمال تشکیل سروما در قسمت میانی بدن را افزایش می دهد.

در ادامه قصد داریم تا هر آنچه در خصوص تجمع مایع بعد از عمل ابدومینوپلاستی نیاز دارید بدانید را در اختیار شما قرار دهیم. 

آنچه می خوانید

ابدومینوپلاستی چیست؟

دلایل زیادی وجود دارد که چرا افراد تحت عمل جراحی ابدومینوپلاستی قرار می‌گیرند. با این حال، دلیل شماره یک، از بین بردن چربی های شکمی است. این کار با از بین بردن چربی های اضافی و پوست شکم صاف تری به شما می دهد. عضلات شکم روی دیوار نیز با این روش سفت می شوند. به همین دلیل است که این روش برای زنان بسیار محبوب است. این باعث می شود بدن آنها شبیه به حالت قبل از بارداری باشد.
البته توجه داشته باشید که جراحی شکم یک برنامه کاهش وزن نیست و نباید به عنوان یک روش کاهش وزن از آن استفاده کرد. همچنین اگر خانمی قصد باردار شدن مجدد دارد، باید عمل جراحی شکم را تا زمانی به تاخیر بیاندازد که دیگر برنامه ای برای بچه دار شدن نداشته باشد. همچنین احتمال ایجاد اسکار طولانی بعد از عمل جراحی شکم وجود دارد، بنابراین قبل از انجام عمل به این موارد توجه کنید.

ابدومینوپلاستی چیست

دکتر ایزد پناه در مورد جراحی ابدومینوپلاستی در فیلم زیر توضیح میدهد :

پروسه ابدومینوپلاستی به چه صورت است؟

دو نوع تامی تاک وجود دارد. یکی ابدومینوپلاستی کامل و دیگری جزئی یا مینی ابدومینوپلاستی است. جراحی شکم کامل با یک برش افقی از لگن تا لگن به روش جراحی انجام می شود. این روش حدود 4-5 ساعت طول می کشد. بیشتر اوقات، این کار شامل حرکت دادن ناف شما می شود. معمولاً یک لوله یا شیلنگ تخلیه در محل جراحی قرار می گیرد تا مایعات اضافی پس از جراحی تخلیه شود.

مینی ابدومینوپلاستی تقریباً 1-2 ساعت طول می کشد. این برای کسانی که فقط چربی های شکمی زیر ناف دارند ترجیح داده می شود. در این حالت ناف حرکت نمی کند.

هر دو نوع نیاز به بیهوشی عمومی دارند. به طور کلی، جراحی شکم یک روش بی خطر است. با این حال، گاهی اوقات عوارضی رخ می دهد. یکی از این عارضه ها، سروما پس از تامی تاک است.

برای کسب اطلاعات بیشتر، روی این لینک کلیک کنید.

تحقیقات صورت گرفته در خصوص تجمع مایع بعد از عمل ابدومینوپلاستی

گزارش ها نشان می دهد که در 652 بیمار تحت عمل ابدومینوپلاستی، بدون لیپکتومی ساکشن، بروز هماتوم کوچک و تشکیل سروزنگوینیوس 2.5٪ نیاز به مداخله جراحی و 3.3٪ فقط نیاز به آسپیراسیون داشت. عمل لیپکتومی ساکشن با ابدومینوپلاستی، از ژانویه 1984 تا ژانویه 1988، نشان داد که سروما در 327 بیمار، حدود 1.2٪ رخ داده است. با این حال، در این نظرسنجی، ما معتقدیم که باید حوادثی از سروما وجود داشته باشد که شناسایی نشده یا کمتر گزارش شده باشد.

علت دقیق تشکیل سروما نامشخص است، اما به نظر می رسد که علت آن از بین رفتن مداوم عروق لنفاوی و تجزیه بافت چربی است.

استفاده از کانول‌ هایی با قطر کمتر و درن‌ های مکش مؤثر و پانسمان ‌های فشاری به کاهش بروز سروما کمک کرده ‌اند. در ابتدا مایعی که تخلیه می شود فقط خون است. پس از یک یا دو روز، مایع به یک مخلوط خونی تبدیل می شود و سپس با گذشت زمان (معمولاً 3 تا 5 روز) مایع شفاف می شود. سروما مایع شفافی است که از خون جدا می شود. این در واقع یک پلاسمای خون است که فیبرینوژن در فرآیند لخته شدن از آن خارج شده است. سروما معمولا در قسمت تحتانی شکم تشکیل می شود، اما می تواند در پهلوها و بالای شکم نیز ایجاد شود. معمولاً یک وضعیت خود محدود شونده است.

علاوه بر سروما، برخی از مایعات تشکیل دهنده محلول متورم کننده نیز به صورت مایع شفاف خارج می شوند و بدیهی است که به دلیل قطع شدن برخی از کانال های لنفاوی، تخلیه لنفاوی وجود دارد. ابدومینوپلاستی – لیپکتومی ساکشن انجام می شود و نباید به عنوان یک عارضه در نظر گرفته شود. با این حال، اگر بیش از چند روز پس از برداشتن درن ادامه یابد، باید به عنوان یک عارضه درمان شود.

درمان انتخابی آسپیراسیون مکرر، معمولاً هر 2 تا 3 روز و استفاده از یک پانسمان فشاری تا رفع کامل مشکل است. قرار دادن مجدد درن ارزش کمی دارد یا اصلاً ارزش ندارد. بدیهی است که بیمار باید از نظر عفونت احتمالی تحت نظر باشد. اگر اقدامات محافظه کارانه نتایج خوبی به همراه نداشت، اقدامات تشخیصی شامل سی تی اسکن، سونوگرافی یا تزریق مواد رادیواپک برای مشخص کردن اندازه حفره انجام می شود. در نهایت ممکن است مداخله جراحی لازم باشد.

لیپکتومی ساکشن شانس تشکیل سروما را به دلیل مقادیر زیادی مایع تزریق شده قبل از ساکشن و همچنین به دلیل حرکت مکانیکی کانولا افزایش می دهد و باعث تجزیه بیشتر بافت چربی می شود. هنگام استفاده از اولتراسوند، تشکیل سروما شایع تر و گسترده تر است. به احتمال زیاد این به دلیل افزایش کاربرد انرژی به بافت نرم است. ساکشن با کمک قدرت نیز به دلیل ارتعاش گسترده ابزار، امکان و وسعت تشکیل سروما را افزایش می دهد. استفاده گسترده از کوتر و همچنین استفاده از کانولای تیز، احتمال تشکیل سروما را افزایش می دهد.

برای کسب اطلاعات بیشتر، روی این لینک کلیک کنید.

عوارض تجمع مایع بعد از ابدومینوپلاستی

دکتر کامبیز ایزدپناه

زیبایی را به خود هدیه دهید!

اگر می‌خواهید که زیبایی را به خود هدیه دهید، این کار را به دکتر کامبیز ایزدپناه بسپارید. دکتر ایزدپناه دوره‌های مرتبط با عمل‌های ترمیمی و زیبایی را گذرانده است و از ابتدای تصمیم شما، تا پایان جراحی و گرفتن نتیجه در کنار شما خواهد ماند.

رزرو تلفنی نوبت

پاتوفیزیولوژی سروما

سروما یک مجموعه مایع، غنی از نوتروفیل ها و پروتئین با ویژگی های اگزودا است. علت کاملاً شناخته شده نیست و احتمالاً یک موضوع چند عاملی است. در میان مکانیسم‌ های دخیل در تشکیل سروما، به نظر می‌رسد کالبد شکافی، جدا شدن و برش فلپ‌ های فاسیو کوتانئوس و در نتیجه آسیب به بخش لنفاوی، از عوامل اتیولوژیک کلیدی باشند.

از دست دادن فلپ پوستی شکم و غلاف رکتوس منجر به ایجاد فضای مرده ای می شود که مایع می تواند تخلیه و جمع شود. اگر مجموعه‌های کوچک مایع را بتوان به‌طور خودبه‌خود جذب کرد، مقادیر بیشتر ممکن است فشار را افزایش دهد و باعث از بین رفتن زخم، نکروز و عفونت شود که منجر به عوارض قابل‌توجه و تاخیر در بهبودی می‌شود .

خطرات تجمع مایع بعد از عمل ابدومینوپلاستی

عوامل مستعد کننده اصلی بیمار در ارتباط با ایجاد سروما چاقی و کاهش وزن زیاد است. بروز سروما در بیماران چاق به طور قابل توجهی بالاتر است و تقریباً به 40 درصد می رسد. مشاهده شده است که دیابت، سیگار کشیدن و فشار خون بالا باعث افزایش میزان عوارض عمومی پس از ابدومینوپلاستی می شوند. حتی اگر این عوامل مستعد تشکیل سروما باشند، هیچ مدرک مبتنی بر شواهدی مبنی بر اثر مستقیم بر تشکیل سروما وجود ندارد. در روش فعلی ما، بیماران چاق به طور معمول قبل از عمل از خطر عوارض مربوطه مطلع می شوند. از افراد سیگاری خواسته می شود که از 1 ماه قبل از عمل، سیگار را قطع کنند یا کاهش دهند.

 

توصیه های مهم برای ابدومینوپلاستی از زبان دکتر ایزدپناه

چه چیزی باعث تجمع مایع بعد از ابدومینوپلاستی می شود؟

هنگامی که رگ ‌های خونی و لنفاوی از طریق روند طبیعی عمل ‌های جراحی تهاجمی آسیب می‌بینند، بدن پاسخ التهابی نشان می‌دهد و در نتیجه مایع شفاف تولید می‌شود.

بدن قادر است هر روز مقدار مشخصی از این مایع التهابی را جذب کند. هنگامی که مایع با سرعت بیشتری نسبت به جذب بدن تولید می شود، مایع می تواند در ناحیه ای که عمل جراحی انجام شده است جمع شود و منجر به ایجاد سروما شود.

سروماها در کجا تشکیل می شوند؟

در حالی که سروماها ممکن است بعد از جراحی‌های جزئی نیز رخ دهند، اما پس از جراحی‌های پلاستیک گسترده‌تر، از جمله موارد زیر تشکیل شود:

 

  • ابدومینوپلاستی (تامی تاک)
  • فتق
  • بازسازی سینه (به دنبال ماستکتومی برای سرطان سینه)
  • پروتز سینه
  • لیپوساکشن

سروماهای شکم

سروما شایع ترین عارضه بعد از عمل جراحی ابدومینوپلاستی است، اما اکثر پزشکان آن را یک بیماری جدی نمی دانند. سروماها همچنین می توانند به دنبال ترمیم فتق ایجاد شوند، روشی که اغلب در طی جراحی دیاستاز رکتی انجام می شود. طبق گزارش NCBI، تا 38 درصد از بیمارانی که تحت عمل شکمی قرار می‌گیرند، سروما را تجربه می‌کنند.

توجه به این نکته ضروری است که بیمارانی که از چاقی رنج می برند، احتمال بیشتری دارد که بعد از انجام عمل جراحی، سروما را تجربه کنند. این یکی از دلایلی است که پزشکان اغلب به بیماران توصیه می کنند قبل از عمل وزن کم کنند.

سوماهای شکم

علائم تجمع مایع بعد از ابدومینوپلاستی چیست؟

برخی از شایع ترین علائم سروما عبارتند از:

 

برای کسب اطلاعات بیشتر، روی این لینک کلیک کنید.

  • تورم
  • التهاب
  • لطافت
  • کبودی

درمان تجمع مایع بعد از عمل ابدومینوپلاستی

همه سروماها نیاز به درمان ندارند. برای سروماهای کوچک، بدن به طور طبیعی مایع را در طول زمان بازجذب می کند.

معمولاً برای کاهش مایع موجود در حفره سروما و جلوگیری از جمع‌آوری مایع جدید، سروم ‌های بزرگ ‌تر باید درمان شوند. توجه داشته باشید که سروما فقط باید توسط پزشکان مجرب درمان شود و بیمار نباید اقدام به آن کند.

در برخی موارد که حفره سروما سطحی به نظر نمی رسد، ممکن است سونوگرافی یا سی تی اسکن به منظور تعیین عمق و حجم مایع انجام شود.

آسپیراسیون

پزشک مایع سروما را با قرار دادن یک سوزن زیرپوستی در حفره سروما و آسپیراسیون مایع با یک سرنگ خارج می کند. این اولین گزینه درمانی برای تخلیه سروما است و ممکن است نیاز به آسپیراسیون های متعدد در طی چند روز تا چند هفته داشته باشد زیرا ممکن است سروما عود کند.

محل تخلیه

برای سروماهایی که به دنبال تلاش‌ های متعدد آسپیراسیون به عود ادامه می‌دهند، می‌ توان یک درن از طریق پوست به داخل حفره سروما قرار داد.

تزریقات

برای سروماهای سرسختی که پس از تلاش‌های متعدد آسپیراسیون و قرار دادن ساکشن درن، عود می‌کنند، ممکن است مواد خاصی مانند آنتی‌بیوتیک ‌ها (tetracycline و doxycycline) به حفره سروما تزریق شوند. تزریق این مواد باعث تحریک پوشش حفره سروما شده و در نتیجه باعث التهاب می شود. این التهاب باعث تشکیل بافت اسکار می شود که می تواند به از بین بردن حفره سروما کمک کند.

عمل جراحی برای برداشتن سروما

سروماهای مزمن که در طول هفته ها و ماه ها باقی می مانند و علیرغم تخلیه منظم و سایر درمان ها برطرف نمی شوند، ممکن است نیاز به مداخله جراحی داشته باشند. این جراحی شامل برداشتن هر گونه بافت اسکار موجود، بخیه زدن بافت ها به هم برای از بین بردن حفره است.

برای کسب اطلاعات بیشتر، روی این لینک کلیک کنید.

عفونت سروما و عوامل خطر

به طور کلی، سروماها تهدید کننده زندگی یا خطرناک در نظر گرفته نمی شوند. با این حال، اگر به درستی درمان نشود، می تواند منجر به چندین عارضه دیگر شود.

اندازه سروما به طور معمول تعیین می کند که چقدر مشکل جدی است. سروماهای بزرگتر به احتمال زیاد باعث ایجاد عفونت ثانویه در محل می شوند.

عفونت ناشی از سروما پس از عمل، عفونت سروما محل جراحی (SSI) نامیده می شود. اگر چاق هستید یا سیستم ایمنی ضعیفی دارید یا شرایط دیگری دارید که ممکن است توانایی بدن شما برای مدیریت صحیح عفونت را به تاخیر بیاندازد یا از آن جلوگیری کند، عامل خطر شما بیشتر است.

اگر سابقه سروما به دنبال روش‌های جراحی داشته‌اید، مطمئن شوید که پزشکتان می‌داند تا بتواند اقدامات احتیاطی بیشتری را در طول بهبودی انجام دهد.

 

 

کاهش تجمع مایع بعد از ابدومینوپلاستی

چه زمانی باید به پزشک مراجعه کرد

اگر علائم سروما را برای چند روز پس از برداشتن درن‌ های جراحی مشاهده کردید، حتماً فوراً با پزشک خود تماس بگیرید تا بتواند سروما را درمان کرده و از عفونت جلوگیری کند.

در صورت مشاهده هر یک از علائم زیر فوراً به پزشک مراجعه کنید:

  • تب
  • ضربان نبض غیر طبیعی
  • افزایش درد، تورم، قرمزی یا حساسیت در اطراف سروما
  • ترشح چرکی یا خونی از سروم یا محل برش

چگونه می توان از تجمع مایع بعد از ابدومینوپلاستی جلوگیری کرد؟

برای جلوگیری از ایجاد سروما، جراحان اغلب لوله های درن را در محل درمان جراحی نصب می کنند تا از تجمع مایع در طول فرآیند بهبودی بکاهند.

متأسفانه، سروماها معمولاً پس از برداشتن درن ها تشکیل می شوند.

در طول برخی از روش‌های جراحی مانند ابدومینوپلاستی، جراح ممکن است بافت ‌های پوشاننده را به بافت ‌های زیرین بخیه بزند تا از ایجاد سروما جلوگیری کند.

جراحان اغلب استفاده از لباس های فشرده را برای به حداقل رساندن خطر ابتلا به سروما توصیه می کنند.

مقایسه سروما و هماتوم

سروما که عموماً خوش خیم در نظر گرفته می شود، نباید با هماتوم که در برخی موارد می تواند تهدید کننده زندگی باشد، اشتباه گرفته شود.

در حالی که یک سروما از مایع التهابی و لنفاوی شفافی تشکیل شده است که معمولاً پس از یک روش تهاجمی در حفره جراحی وجود دارد، هماتوم از مجموعه ‌ای از خون تشکیل شده است که در نتیجه رگ ‌های خونی آسیب دیده یا نشت ‌شده ناشی از جراحی، ضربه یا تروما ایجاد می‌ شود.

سروماها در طول روزها و هفته ها به آرامی رشد می کنند و فشار کمی به بافت های اطراف وارد می کنند. هماتوم‌ ها در طی چند دقیقه تا چند ساعت سریع ‌تر شکل می‌گیرند و ممکن است در نتیجه رگ ‌های خونی درگیر به نشت خون به بافت ‌های اطراف گسترش پیدا کنند. این به ویژه زمانی که به دلیل آسیب شریانی است. چنین هماتوم های در حال گسترش ممکن است یک اورژانس جراحی باشد و نیاز به توجه فوری داشته باشد.

هماتوم های پایدار و غیر منبسط شونده به تنهایی به صورت لخته ای سازماندهی می شوند و آن ها را محکم تر از سروماهایی می کند که نرم و قابل تراکم هستند. در حالی که این امر هماتوم ها را در برابر روش های درن استاندارد مورد استفاده برای درمان سروما مقاوم می کند، با گذشت زمان هماتوم ها به طور کلی توسط بدن جذب می شوند و نیازی به مداخله ندارند.

 

 

 

 

انواع سروما کدام است؟

سروما می تواند کوچک یا بزرگ باشد. سروماها، به ویژه انواع کوچک، می توانند خود به خود بدون هیچ درمانی برطرف شوند. با این حال، مواقعی وجود دارد که آن ها به گره های سخت تبدیل می شوند. پزشک می‌تواند به ‌طور دستی مایع را با آسپیراسیون با سوزن خارج کند، به‌خصوص اگر سروما آنقدر بزرگ نباشد. با این حال، ممکن است چندین بار به پزشک مراجعه کنید. آسپیراسیون مایع با وارد کردن سوزن و کشیدن مایع انجام می شود و باعث انتقال مایع به داخل سوزن و سرنگ می شود. در مواقع دیگر، پزشک فقط خود سروما را برش می دهد و مایع را تخلیه می کند.

از طرف دیگر، اگر مقدار مایع بسیار زیاد باشد، ممکن است به جای آن یک لوله درن جراحی با دستگاه مکش قرار داده شود. این لوله باید از نظر مقدار، رنگ و بوی مایع مورد توجه قرار گیرد و بسته به میزان تجمع مایع، حدود دو هفته یا کمتر در محل قرار می گیرد. قرار دادن لوله تخلیه جراحی تضمینی برای تشکیل نشدن سروما نیست. گاهی اوقات زمانی که لوله تخلیه جراحی برداشته می شود، سروما ایجاد می شود. این لوله نیز می تواند منبع عفونت باشد.

 

 

  • پاسخ به سوالات پرتکرار

دکتر کامبیز ایزدپناه

فوق تخصص جراحی پلاستیک، ترمیمی و زیبایی | دارای بورد تخصصی

  • عضو سازمان نظام پزشکی ایران
  • عضو جامعه جراحان ایران
  • عضو انجمن جراحی پلاستیک ایران
  • برخی از دوره های تخصصی گذرانده
  • دوره جراحی زیبایی پستان
  • دوره جراحی سرطان
  • دوره ابدومینو پلاستی
  • دوره لیپوساکشن
  • دوره جراحی زیبایی گوش
  • دوره جراحی زیبایی بینی
  • دوره لیفت صورت و گردن
  • دوره تزریق ژل و بوتاکس
  • سوابق تحصیلی
۱۳۹۳-۱۳۹۶: فوق تخصص جراحی پلاستیک و زیبایی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات درمانی شهید بهشتی بیمارستان ۱۵ خرداد (بیمارستان مادر جراحی پلاستیک ایران)
۱۳۸۵-۱۳۸۹: جراحی عمومی،دانشگاه علوم پزشکی و خدمات درمانی تهرانبیمارستان سینا
۱۳۷۲-۱۳۷۹: پزشکی عمومی، دانشگاه علوم پزشکی و خدمات درمانی زاهدان

سوالات متداول

مطالعات نشان می دهد که با ارائه یک درمان هموستاتیک به بیمار، می توان از ایجاد سروما پس از تامی تاک جلوگیری کرد. هموستاتیک عاملی است که از ترشح خون و سایر مایعات بدن جلوگیری می کند. یا گاهی اوقات، برای جلوگیری از حرکت غیرضروری روی زخم و بهبود سریعتر، یک بایندر روی زخم جراحی قرار می‌گیرد. بایندر همچنین می تواند حضور بافت مرده را به حداقل برساند و می تواند حمایت شکمی را پس از جراحی فراهم کند. با این حال مواردی وجود دارد که حتی رعایت این موارد همچنان می تواند منجر به تشکیل سروما پس از تامی تاک شود.

 

عفونت قریب الوقوع سروما پس از عمل جراحی شکم دارای علائم زیر است. وجود آبسه یا زخم با چرک روی آن وجود دارد و ممکن است بوی آن متعفن باشد. به ترشحات دیگر غیر از چرک مانند خون توجه کنید. ممکن است تب نیز وجود داشته باشد. افزایش دمای بدن پاسخ بدن به اجسام خارجی مانند باکتری ها و میکروارگانیسم های سمی در داخل بدن است.

 برای مبارزه با میکروارگانیسم‌ های مضر خارجی، تولید و تحویل گلبول ‌های سفید و هیستامین در محل عفونت افزایش می‌یابد. درد شدید در محل جراحی نیز ممکن است رخ دهد. هر یک از اینها نشانه ای از وقوع عفونت است و می تواند منجر به عوارض بزرگتر شود، بنابراین فوراً به دنبال کمک پزشکی باشید. درمان آنتی بیوتیکی مورد نیاز است. گاهی اوقات برای برداشتن سروما به جراحی دیگری نیاز است.

اگرچه ایجاد آن پس از جراحی غیرعادی نیست، اما باید مراقبت بیشتری انجام شود تا نظارت مناسب انجام شود. به محض اینکه متوجه شدید که بعد از جراحی شما یک سروما تشکیل شده است، آن را به جراح خود گزارش دهید. سعی کنید مشاهده کنید که آیا سروما بزرگتر می شود یا خیر. همچنین، اگر ظاهر محل قرمزتر شود، گرما، تورم یا التهاب افزایش می یابد.

سروما باعث تاخیر در بهبود زخم جراحی می شود. ممکن است جای زخم های ناخوشایند داشته باشید. خطر باز شدن جراحي نيز وجود دارد، اصطلاح پزشكي اين عارضه گشاد شدن زخم است. هنگامی که زخم باز می شود، می تواند منجر به شرایط پزشکی بیشتر شود، بنابراین، جراحی دیگری برای بستن زخم لازم است. عفونت درمان نشده و کنترل نشده سروما می تواند تهدید کننده زندگی و حتی کشنده باشد، بنابراین مراقبت و مدیریت فوری حیاتی است.

نظرات

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد