موارد استفاده از عمل

  • بزرگ نمودن اندازه سینه
  • فرم دهی سینه
  • حجم دهی سینه
  • پر به نظر رسیدن سینه

مزایای عمل        

  • بالا رفتن اعتماد به نفس
  • افزایش سایز سینه
  • افزایش حجم سینه
  • پر به نظر رسیدن سینه
  • متقارن شدن سینه

عوارض احتمالی عمل

  • قرمزی پوست اطراف سینه
  • سوزش سینه
  • عفونت
  • نشت سیلیکون
  • انقضباض کپسولی

چه مواردی می تواند در پروتز سینه تاثیرگذار باشد؟

  • بافت سینه و پوست آن
  • سن فرد
  • موقعیت نوک پستان
  • روند بهبودی زخم در بدن بیمار
  • شکل اولیه سینه
  • سلامت عمومی بدن فرد

ماندگاری پروتز سینه چقدر است؟

در صورت مراقبت صحیح پروتز سینه دائمی است و نتایج مادام العمر دارد.

چه کسانی کاندیدای مناسبی برای عمل پروتز سینه هستند؟

  • افرادی که به دلیل سرطان سینه یا دیگر بیماری ها سینه خود را از دست داده اند.
  • افرادی که به دلیل بارداری و شیردهی دچار افتادگی سینه شده اند.
  • افرادی که به دلیل کهولت سن یا نوسانات وزنی دچار شل شدگی سینه شده اند.
  • خانم هایی که سینه های نامتقارن دارند.
  • خانم هایی که به طور مادرزادی سینه ندارند یا سینه آن ها خیلی کوچک است.

آنکوپلاستی چیست؟

اصلاح فرم سینه ها به وسیله پروتز

آیا پروتز سینه سبب ایجاد سرطان سینه می شود؟

پروتزهای سینه اگر مورد تائید FDA باشد منجر به ابتلا شدن به سرطان نمی شود.

آیا می توان بعد از پروتز سینه باردار شد و شیردهی را انجام داد؟

اگرچه پروتز سینه مانع بارداری و شیردهی نمی شود، اما بهتر است پروتز سینه بعد از آخرین شیردهی موکول شود. چرا که ممکن است در برخی موارد غدد شیری را غیرفعال کند.

هزینه عمل جراحی پروتز سینه چقدر است؟

هزینه عمل جراحی پروتز سینه به عوامل مختلفی مثل هزینه بیهوشی، داروهای تجویزی، آزمایش های پزشکی، تجهیزات جراحی، حق الزحمه جراح، کلینیک مورد نظر و … بستگی دارد.

سن مناسب یا توصیه شده

17 به بالا

بیهوشی دارد یا خیر؟

بله بیهوشی از نوع عمومی خواهد بود.

بعد از عمل بستری نیاز دارد؟

خیر

مدت زمان عمل

45 دقیقه الی 1 ساعت

احتمال موفقیت

100 درصد

مدت دوران نقاهت

  • پروتز روی سینه: 3 تا یک هفته
  • پروتز زیر سینه: یکی دو روز بیشتر

پروتز سینه

آنچه می خوانید

جراحی پروتز پستان

جراحی پروتز سینه، با قرار گرفتن یک پروتز در داخل بافت سینه صورت می‌گیرد که جنس این پروتزها سیلیکونی است. در جراحی پروتز سینه، بسته به صلاح دید پزشک، ممکن است از چربی دیگر نواحی بدن استفاده شود. انجام عمل پروتز سینه یکی از رایج‌ترین عمل‌ های جراحی است به همین دلیل دانستن باید ها و نباید هایی که باید در این باره بدانید برای علاقه مندان به این عمل جراحی اهمیت دارد.

استفاده از روش هایی مانند مصرف سویا، قرص، مصرف پروتئین و ژل می تواند منجر به بروز عفونت شود به همین دلیل تنها روشی که از آن پزشکان برای بزرگ کردن سینه استفاده می کنند، جراحی پروتز سینه است. پزشکان جراح زیبایی معتقداند که بزرگ کردن سینه با پروتز، یکی از شایع ترین عمل های زیبایی در جهان است که میزان رضایت مندی خانم ها بعد از عمل نیز بسیار بالا است.

جراحی پروتز سینه

روش های بزرگ کردن سینه

اگر قصد انجام عمل بزرگ کردن سینه را دارید، باید چند تصمیم مهم بگیرید، مانند نوع روش برش مورد نظر. چهار نوع اصلی از روش های بزرگ کردن سینه وجود دارد که باید بدانید:

  • inframammary fold or sub-pectoral
  • trans-axillary
  • peri-aeriolar
  • Trans Umbilical Breast Augmentation (TUBA)

تعیین برش مناسب برای بزرگ کردن سینه برای نتیجه جراحی شما حیاتی است زیرا می تواند بر تقارن ایمپلنت ها، تولید شیر و طول عمر ایمپلنت تاثیر بگذارد.

در این بخش، مزایا و معایب چهار نوع روش بزرگ‌کردن سینه را که برای بزرگ کردن سینه در دسترس است، مورد بحث قرار می‌دهیم و یک نمای کلی از آنچه این روش مستلزم آن است، ارائه می‌کنیم.

مهم است که همه عوامل بزرگ کردن سینه، از جمله تکنیک و همچنین موارد زیر را در نظر بگیرید:

روش های بزرگ کردن سینه

صفر تا صد پروتز سینه

تکنیک های بزرگ کردن سینه

اگر قصد انجام بزرگ کردن سینه را دارید، چهار تکنیک بزرگ کردن سینه وجود دارد که باید بدانید که می تواند به طور قابل توجهی بر ظاهر و احساس سینه های تازه تشکیل شده شما تأثیر بگذارد. در زیر، ما به چهار روش بزرگ کردن سینه می پردازیم و مزایا و معایب آن ها را بررسی می کنیم.

  • چین زیر پستانی (Inframammary Fold )

چین زیر پستانی یک روش ماموپلاستی تقویتی است که شامل ایجاد برش در چین واقع در زیر سینه است. ایمپلنت‌ های سالین اغلب برای این نوع تکنیک‌ های جراحی مناسب ‌تر هستند.

در بسیاری از موارد، جای زخم باقی مانده در پشت برش، به لطف افتادگی طبیعی سینه، بطور محتاطانه پنهان می شود. زنانی که بچه دار نشده‌اند، ممکن است به دلیل فقدان چین‌خوردگی در زیر سینه، زخم های برجسته‌ تری داشته باشند. با این حال، جای زخم را می توان به راحتی با لباس زیر پوشاند. علاوه بر این، می توان از همان برش برای روش های اضافی ماموپلاستی مجددا استفاده کرد و از ایجاد اسکارهای دیگر جلوگیری کرد.

این نوع از روش ماموپلاستی تقویتی به دلیل اثربخشی و توانایی آن برای عملکرد مناسب برای مادران، بیماران مسن، زنان جوان، زنان لاغر و زنانی که بچه دار نشده اند بسیار رایج است. به علاوه، تأثیر زیادی بر تولید شیر ندارد. به دلیل محبوبیت آن، تقریباً 70 تا 80 درصد از جراحی های بزرگ کردن سینه به صورت چین زیر پستانی انجام می شود.

  • برش زیر بغل (Trans-Axillary )

یک ماموپلاستی تقویتی است که با تکنیک برش زیر بغل انجام می‌شود و به جراح پلاستیک ماهر نیاز دارد تا برشی زیر بغل ایجاد کند که او ایمپلنت را از طریق شکاف ایجاد شده وارد سینه کند. یکی از مزایای روش های زیر بغل این است که حداقل آسیب به غدد پستانی وارد می شود و به زنان این امکان را می دهد که امید خود را به شیردهی در آینده حفظ کنند.

به طور معمول، این نوع روش بزرگ کردن سینه هیچ جای زخم قابل مشاهده ای روی سینه باقی نمی گذارد که یک مزیت قابل توجه برای افرادی است که نگران اسکارها هستند. با این حال، احتمال ایجاد اسکار ضخیم در جایی که برش ایجاد شده وجود دارد، بنابراین هر زمان که بازوهای خود را بلند می کنید، جای زخم ها قابل مشاهده است. جراحان ماهر ممکن سعی می کنند برش را بسیار کوچک بزنند تا از ایجاد اسکار بزرگ جلوگیری کنند.

از آنجایی که این برش بسیار کوچک است، جراحان ممکن است مجبور شوند از یک دوربین کوچک به نام آندوسکوپ برای اتمام عمل استفاده کنند. این امر می تواند قرار دادن ایمپلنت در محل مناسب و اطمینان از یکنواخت بودن آن را برای جراحان چالش برانگیز کند. اگر ایمپلنت ‌ها متقارن یا به ‌درستی در سینه قرار نگیرند، احتمالاً برش‌ های اضافی در طول جراحی اصلاحی لازم خواهد بود.

به خاطر داشته باشید که تنها 10 درصد از جراحی های بزرگ کردن سینه از طریق این نوع روش جراحی انجام می شود، بنابراین یافتن یک جراح پلاستیک ماهر برای انجام آن ممکن است چالش برانگیز باشد.

  • برش Peri-Aeriolar

در حین بزرگ کردن سینه با برش Peri-Aeriolar ، برشی در اطراف نیمه پایینی هاله پستان ایجاد می‌شود که فضای کافی برای لیز خوردن ایمپلنت باقی می‌گذارد. این روش ماموپلاستی بزرگ‌کننده نیز رایج است.

روش ‌های ماموپلاستی بزرگ کردن Peri-Aeriolarمی‌تواند برای خانم‌ هایی که سینه‌ های کوچک دارند (از آنجایی که چین‌ های زیر پستان ‌شان وجود ندارد) یا در معرض خطر ایجاد اسکار هیپرتروفیک هستند، ایده‌آل باشد.

ساختارهای تولید کننده شیر که در سینه قرار دارند به دلیل ماهیت این روش ممکن است تحت تأثیر قرار گیرند و ممکن است در آینده شیردهی را برای زنان دشوار کند. بنابراین، اگر به فکر شیر دادن کودک خود در مراحل بعدی زندگی هستید، این روش برش ممکن است برای شما مناسب نباشد. با جراح خود در مورد گزینه ها و راه های به حداقل رساندن این خطر صحبت کنید.

بزرگ کردن سینه Peri-Aeriolar نیز می تواند حساسیت نوک سینه های شما را تغییر دهد.

  • بزرگ کردن سینه با (TUBA)

TUBA یکی از روش های جدیدتری است که برای ماموپلاستی های بزرگ کننده استفاده می شود. در طی روش TUBA، یک برش از طریق naval  بیمار ایجاد می شود تا اجازه دهد یک آندوسکوپ لیز بخورد و به سمت سینه کشیده شود. سپس، جراح مسیری ایجاد می‌کند و ایمپلنت خالی را داخل بافت سینه می گذارد.

از آنجایی که هیچ برش مستقیمی روی سینه وجود ندارد، تکنیک TUBA به شما این امکان را می‌دهد که حساسیت کامل را در نوک سینه‌ ها حفظ کنید و در صورت تمایل به شیردهی در مراحل بعدی زندگی مشکلی نداشته باشید.

 همچنین هیچ جای زخم روی سینه شما وجود نخواهد داشت. مزیت دیگر این است که بزرگ کردن با این روش نسبت به سایر روش ‌های ماموپلاستی افزایش تهاجمی کمتری دارد، بنابراین زمان بهبودی کوتاه ‌تر می‌شود.

یکی از معایب این روش این است که TUBA فقط با ایمپلنت های سالین قابل استفاده است. علاوه بر این، ایمپلنت‌ ها با این روش بیشتر آسیب می‌بینند. صرف نظر از اینکه چه عوارضی ایجاد می شود، جراحی های اصلاحی برای رفع مشکل ضروری است و باید یک برش جدید ایجاد شود.

توجه داشته باشید که تولیدکنندگان اغلب ضمانت ایمپلنت های سالین را در صورت کاشت از طریق بزرگ کردن Trans Umbilical Breast Augmentation نمی کنند.

انجام عمل TUBA همچنین مستلزم داشتن مهارت بالایی از جراحان برای اطمینان از بهترین نتایج است. با توجه به میزان آموزش و تجربه مورد نیاز، یافتن یک جراح پلاستیک مناسب در نزدیکی شما می تواند دشوار باشد.

پروتز سینه

نتایج پروتز سینه

بالای 90 درصد از خانم هایی که عمل پروتز سینه انجام می دهند از عمل جراحی خود راضی هستند با این حال نتایجی که این عمل دارد، ممکن است در بدن افراد متفاوت باشد. به طور کلی فاکتورهای زیر می تواند در نتیجه عمل جراحی پروتز سینه موثر باشد:

ممکن است برخی خانم ها بعد از عمل جراحی پروتز سینه احساس غیر طبیعی بودن سینه هایشان را داشته باشند اما این امر به دلیل ورم سینه هاست و یک مسئله عادی است. سینه ها بعد از مدتی شکل و فرم اصلی را به خود می گیرد و به حالت طبیعی خود می رسد.

شکل اصلی سینه ها بعد از عمل پروتز سینه دو تا سه ماه بعد از جراحی مشخص می شود و داشتن انتظارات واقع بینانه درک این موضوع را برای شما بیشتر می کند. مثلا ممکن است در برخی از قسمت های سینه شما حساسیت هایی حس شود که موقتی است و گاها پیش می آید که دائمی باشند.

آیا امکان پاره شدن پروتز سینه وجود دارد؟

ماندگاری پروتز سینه

ممکن است این سوال این برای شما پیش آمده باشد که ماندگاری پروتز سینه چقدر است؟ باید توجه کنید پروتزهایی در سینه شما قرار می گیرند در گذشته به صورت مادام العمر نبودند و از نسل 3 بودند و باید بعد از گذشت زمان خاصی تعویض می شدند اما پروتزهای کنونی نسل 5 هستند و نیازی به تعویض ندارند. البته اگر پروتز به دلیل پارگی پروتز دچار مشکل شود، باید زودتر آن را تعویض کنید.

عوارض پروتز سینه

افزایش ماندگاری پروتز سینه

به کار گیری برخی روش ها و رعایت برخی نکات می تواند به ماندگاری پروتز سینه کمک کند. به نکات زیر در این باره توجه فرمایید:

  • بعد از عمل خود سر شروع به ورزش کردن نکنید

دقت داشته باشید که شما بعد از انجام عمل پروتز سینه مشکلی بابت ورزش کردن نخواهید داشت اما زمان شروع ورزش به نظر پزشک شما بستگی دارد. اگر شما ورزش سنگینی داشته باشید این احتمال وجود دارد که فرم سینه شما دچار تغییر شود بنابراین به صورت خود سر ورزش کردن را شروع نکنید.

  • از تغییر ناگهانی وزن خود چه لاغر شدن چه چاق شدن پرهیز کنید

کاهش ناگهانی وزن یا افزایش وزن می تواند منجر به بروز تغییراتی در بافت سینه شما شود. به همین دلیل نگه داشتن ثابت وزن شما می تواند عمر پروتز سینه را افزایش دهد.

  • پوشیدن سوتین مناسب

برای اینکه سینه های شما بعد از عمل پروتز سینه فرم خوبی داشته باشد باید از گن ها و سوتین های مخصوص استفاده کنید تا سینه شما دچار شل شدگی نشود.

  • برای انتخاب پزشک جراح خوب، تحقیق کنید

دکتر کامبیز ایزدپناه فوق‌تخصص جراحی پلاستیک، ترمیمی و زیبایی در بیمارستان‌های مختلفی از جمله بیمارستان ۱۵خرداد (بیمارستان مادر جراحی پلاستیک ایران) و بیمارستان سینا مشغول به فعالیت است. بنابراین عمل خود را با خیالی آسوده در بیمارستان مدنظر خود به ما بسپارید. ما تا گرفتن نتیجه در کنار شما خواهیم بود.

ماندگاری پروتز سینه

تعویض پروتز سینه

ممکن است این سوال برای شما نیز پیش آمده باشد که آیا تعویض پروتز سینه ضروری است؟ اگر چه گفته می شود که پروتزها تاریخ مصرف دارند اما در حال حاضر به دلیل پیشرفت تکنولوژی پزشکان می گویند که فقط پروتزهایی که پاره شده اند یا مشکلی برای آن ها به وجود آمده است تعویض می شود. یعنی پزشکان معتقداند حتما لازم نیست که ده سال بعد از عمل پروتز سینه مجددا پروتز سینه تعویض شود.

مزایای پروتز سینه

تغییرات ناگهانی در خانم ها مانند شیردهی، بارداری، کاهش و افزایش وزن و … می تواند فرم سینه ها را تغییر دهد. انجام عمل پروتز سینه می تواند اعتماد به نفس افراد را بالا ببرد و آن ها را از لحاظ روحی و جسمی بهتر کند. برخی از مزایای مهم انجام عمل پروتز سینه در زیر آورده شده است:

پروتز سینه به طور فزاینده ای محبوب است و دلایل زیادی برای این امر وجود دارد. مانند هر جراحی دیگری، ایمپلنت ها نیز خطراتی دارند، اما برای بسیاری از افراد، مزایای آن بیشتر از این خطرات است. از آنجایی که پروتز سینه بسیار رایج است، جراحان در کاری که انجام می دهند ماهر هستند و احتمال بروز هر مشکلی بسیار ناچیز است. اگر کلینیکی پیدا کردید که بتوانید به آن اعتماد کنید، پروتز سینه می تواند برای شما مفید باشد. در زیر به مزایای پروتز سینه اشاره می کنیم:

مزایا

توضیحات

افزایش اعتماد به نفس

برای بسیاری از خانم‌ ها، دلیل اینکه می‌خواهند سینه‌ های بزرگ ‌تر داشته باشند، نارضایتی آن ها از اندازه سینه ‌های خود است. اگرچه همه ما منحصر به ‌فرد ساخته‌ شده اما اگر ابزاری داشته باشیم که با ظاهر خود شادتر شویم، دلیلی وجود ندارد که این کار را نکنیم. اگر پروتز سینه اعتماد به نفس شما را افزایش دهد و باعث شود احساس بهتری نسبت به خودتان داشته باشید، برای روحیه تان خوب است.

متقارن ساختن سینه ها

پروتز سینه می تواند به زنانی که سینه های نامتقارن دارند کمک کند تا سینه های متقارن داشته باشند که مزایای زیادی از جمله ایجاد اعتماد به نفس دارد.

بهبود افتادگی سینه

زنان مسن یا زنانی که بچه دار شده اند ممکن است از افتادگی سینه ها رنج ببرند، به خصوص آن هایی که سینه های بزرگتری دارند. در این صورت، پروتز سینه می‌تواند دوباره سینه ‌های پرتر و بهتری به شما بدهد.

برای مادران، شما نیازی به نگرانی در مورد شیردهی ندارید، زیرا حتی پس از پروتز سینه همچنان می توانید به بچه شیر دهید. برای کسانی که قصد دارند در آینده فرزند دیگری داشته باشند، این یک مزیت بزرگ پروتز سینه است.

بزرگ کردن سینه بعد از کاهش وزن

ممکن است متوجه شوید که پس از کاهش وزن زیاد، سایز سینه شما کاهش یافته است. کاهش وزن مطمئناً برای شما خوب است و پروتز سینه می تواند اندازه سینه شما را به همان چیزی که بود افزایش دهد.

بهبود تغییر شکل سینه

برای برخی از زنان، اگر دچار هر نوع تغییر شکل سینه شده باشند، پروتز سینه عالی است. اغلب این مورد می تواند به دلیل برداشتن تومور در سینه یا برای کسانی باشد که نیاز به ماستکتومی دارند.

مضرات پروتز سینه

معایب پروتز سینه

انجام عمل پروتز سینه مانند هر عمل جراحی دیگری ممکن است معایبی داشته باشد که فرد پیش از انجام عمل باید به آن توجه کند:

جایگذاری پروتز سینه

عوارض پروتز سینه

در عوارض پروتز سینه ذکر شده است که شاید بدن برخی از خانم ها پروتز را نپذیرد و پس بزند. البته این پس زدن تقریبا 6 ماه بعد از عمل جراحی پروتز سینه مشخص می شود و علائم آن سفت شدن سینه است. خوشبختانه درمان آن به صورت طبی است و نیازی به انجام جراحی مجدد نیست.

اگر سینه آمادگی پذیرش پروتز بزرگ نداشته باشد ممکن است عوارضی در پی داشته باشد. برخی از عوارض نامتناسب بودن سایز پروتز عبارت اند از:

نام عوارض

توضیحات

افتادگی سینه

استفاده از پروتز بزرگ در پوستی که شل باشد ممکن است منجر به افتادگی بافت سینه شود.

آتروفی نسج پستان

در صورت استفاده از پروتز بزرگ برای پستان ممکن است به نسج پستان فشار وارد شود و نسج از بین برود.

یجد چین و چروک

در صورت استفاده از پروتز بزرگ ممکن است چین و چروک هایی روی بافت سینه یوفتد که قابل مشاهده است.

عمل پروتز سینه چیست؟

پروتز سینه، یک عمل جراحی سرپایی است که منجر به بزرگ شدن سینه خانم ها شده و همچنین به فرم گیری و پر شدن سینه کمک می کند. بیهوشی معمولا از نوع بیهوشی عمومی است و بیشتر مواقع فرد در بیمارستان بستری نخواهد شد.

برخی از خانم ها در می یابند که سینه آن ها نامتقارن است یا سینه کوچکی دارند و برایشان جذابیت ندارد به همین دلیل اعتماد به نفس آن ها کاهش پیدا می کند. از طرفی شیردهی و زایمان یا بارداری نیز می تواند منجر به تغییر فرم سینه ها شود. به همین دلیل انجام پروتز سینه یکی از سریع ترین راه هایی است که فرد می تواند به فرم دلخواه سینه در کوتاه ترین زمان ممکن دست یابد.

آنکوپلاستی چیست؟

اصلاح فرم سینه ها به وسیله پروتز توسط جراج متخصص صورت می گیرد و این عمل به گونه ای است که هم می تواند جنبه زیبایی و هم جنبه درمانی داشته باشد. در عمل هایی که منجر به بازسازی سینه می شود مانند بعد از سرطان سینه، ماستکتومی نقش درمانی پیدا خواهد کرد.

آنکوپلاستی منجر به فرم دهی بهتر و زیبایی بهتر سینه ها می شود. خانم هایی که بعد از سرطان سینه و انجام شیمی درمانی سینه های خود را از دست می دهند، می توانند با انجام عمل آنکوپلاستی مجددا به فرم دلخواه خود دست پیدا کنند.

برخی از مراقبت های بعد از عمل انکوپلاستی عبارت اند از:

توصیه های مراقبتی برای پروتز سینه

عمل پروتز سینه برای چه کسانی مناسب است؟

عمل پروتز سینه در کل برای هر خانمی که می خواهد سینه های پر و خوش فرم تری دشته باشد یک گزینه عالی به شمار می رود. برخی دیگر از خانم ها به دلیل بیماری های مربوط به بافت پوست یا سرطان نیز ممکن است سینه خود را از دست دهند به همین دلیل انجام عمل پروتز سینه می تواند به آن ها کمک کند سینه های آن ها فرم خوبی بگیرد.

خانم های باردار و شیرده نیز ممکن است دچار افتادگی سینه شوند و سینه های آن ها نامتقارن شوند که پروتز سینه برای اصلاح فرم سینه آن ها نیز استفاده می شود. کاهش یا افزایش ناگهانی وزن نیز می تواند در فرم سینه ها تاثیر گذارد و منجر به شل شدگی سینه ها شود.

دکتر کامبیز ایزدپناه

زیبایی را به خود هدیه دهید!

اگر می‌خواهید که زیبایی را به خود هدیه دهید، این کار را به دکتر کامبیز ایزدپناه بسپارید. دکتر ایزدپناه دوره‌های مرتبط با عمل‌های ترمیمی و زیبایی را گذرانده است و از ابتدای تصمیم شما، تا پایان جراحی و گرفتن نتیجه در کنار شما خواهد ماند.

رزرو تلفنی نوبت

به دسته بندی های کلی زیر توجه کنید:

سن مناسب برای انجام جراحی پروتز سینه

محدودیت سنی خاصی برای انجام عمل پروتز سینه در نظر نگرفته شده است و از زمانی که بلوغ سینه کامل شده باشد این عمل قابل انجام است. بیشترین سنینی که پروتز سینه انجام می دهند 20 سالگی تا 40 سالگی است.

کاندیدای مناسب عمل پروتز سینه

عمل پروتز سینه برای چه کسانی ممنوع می باشد؟

انواع پروتز سینه

پروتزها از نظر جنس، میزن برجستگی و شکل ظاهری به انواع مختلفی تقسیم می شوند که در زیر به آن ها خواهیم پرداخت:

انواع پروتز سینه از نظر جنس

نوع پروتز

پروتزهای سالینی (آب نمکی)

توضیحات

این پروتزها به صورت گرد هستند و با سالین یا آب نمک استریل پر شده و دارای جداره های غیر قابل نفوذ و سیلیکونی اند. این پروتزها در صورتی که پاره شود جذب بدن شده و مشکلی برای بدن به وجود نمی آورد.

مزیت‌ها

  • بعد از گذاشتن در سینه حجم آن قابل تنظیم است.
  • هزینه پایینی دارد.
  • برش کمتری مورد نیاز است.

نوع پروتز

پروتزهای سیلیکونی

توضیحات

از ترکیبات مختلف سیلیکون برای این نوع پروتزها استفاده می شود و از آن جایی که بافت آن شبیه بافت سینه است، خانم ها از آن بیشتر استقبال می کنند.

مزیت‌ها

  • حالت طبیعی تری دارد.
  • چین خوردگی کمتر دارد.
  • به صورت خود به خودی خالی نمی شود.

نوع پروتز

پروتزهای ترکیبی (سالین-سیلیکون)

توضیحات

دارای ترکیبی از سالین و سیلیکون هستند و مناسب برای خانم هایی است که می خواهند سینه بزرگی داشته باشند اما بافت پستانی کافی ندارند.

بهترین سایز پروتز سینه چیست؟

انواع پروتز سینه از نظر میزان برجستگی

انواع پروتز سینه از نظر شکل ظاهری

نام پروتز

توضیحات

پروتز پستان گرد (round)

اگر نرمی و خوشفرمی سینه برایتان اهمیت دارد، پروتزهای گرد برای شما گزینه ایده آل تری هستند و در مواردی مانند زمانی که فرد خودش این پروتز را انتخاب کند یا زمانی که فرد به اصلاح جراحی نیاز داشته باشد.

پروتز سینه اشکی یا قطره اشکی  (آناتومیکال ) :

پروتزهای قطره اشکی شکل طبیعی تری دارند و برای افراد زیر توصیه می شوند:

  • خانم هایی که سینه تخت دارند.
  • خانم هایی که سینه هایشان نامتقارن است.
  • خانم هایی که بافت سینه آن ها خیلی کم است.

انواع پروتز سینه

عمل پروتز سینه چگونه انجام میشود؟

عمل پروتز سینه در کل، یک عمل ایمن به شمار می رود و در مقایسه با بسیاری دیگر از عمل های جراحی، کم تهاجمی تر است. مدت زمان این عمل تقریبا بین 45 دقیقه تا 1 ساعت است و عوامل مختلفی می تواند این بازه را کمتر یا بیشتر کند.

پیش از عمل پروتز سینه، چندین جلسه مشاوره با پزشک برگزار می شود تا شرایط فرد به طور فردی بررسی شود. پزشک با توجه به خواسته بیمار و هدف از عمل، بدن فرد و وضعیت سلامت او، نوع پروتز را برای او تعیین می کند.

به منظور قرار دادن پروتز روی بافت سینه یا زیر بافت سینه، سه نوع برش زده می شود که این برش ها بسته به اینکه نوع پروتز شما چیست متفاوت است. این روش ها معمولا در زیر بغل، در بافت قهوه ای رنگ نوک سینه یا زیر سینه زده می شود و اگر پزشک شما حرفه ای باشد محل این برش ها چندان پیدا نیستند.

برش زیر چین سینه، رایج ترین برش در جراحی پروتز سینه به شمار می رود که تقریبا 4 تا 5 سانتی متر است و پزشک جراح به راحتی می تواند پروتز را در محل قرار دهد. پزشکان خیلی به ندرت برش زیر بغل را انتخاب می کنند چرا که در این حالت دسترسی به سینه سخت تر است و یک برش خیلی تخصصی است که کار هر کسی نیست.

اینکه پروتز شما چه اندازه ای باشد و حجم آن چقدر باشد توسط پزشک تعیین می شود به عنوان مثال خانم های خیلی لاغر نمی توانند از پروتزی که خیلی بزرگ باشد استفاده کنند یا خانم هایی که سن بالایی دارند نباید از پروتزهای بزرگ استفاده کنند.

پروتز سینه و هر آنچه که باید بدانید.

مراحل عمل پروتز سینه

مراحل عمل پروتز سینه

انواع برش در عمل پروتز سینه

نام برش

توضیحات

برش هلالی زیر چین پستان 

 

این برش که متداول ترین برش در عمل پروتز سینه به شمار می رود، پزشک دسترسی راحت تری به بافت سینه دارد و محل اسکارها با سوتین قابل نمایان نیست.

اگر پزشک شما خبره نباشد ممکن است داکت های شیری شما آسیب ببیند بنابراین در انتخاب پزشک خود خوب تحقیق کنید.

برش در اطراف هاله پستان

 

از آنجایی که این روش ممکن است به مجاری شیری آسیب وارد کند بیشتر برای زنانی توصیه می شود که قصد شیر دادن به بچه در آینده را ندارند. مزیت این روش در آن است که دسترسی راحت تری برای قرارگیری پروتز و متقارن کردن سینه ها وجود دارد.

برش زیر بغل (axillary)

 

این روش هیچ جای زخمی روی سینه ایجاد نمی کند اما اگر در آینده نیاز به انجام ترمیم داشته باشید از این روش نمی توان مجددا استفاده کرد.

محل قرار گیری پروتز سینه

عواملی که در محل قرارگیری پروتز سینه موثر است در زیر آورده شده است:

 

  • تصمیمات بیمار برای بارداری در آینده
  • سن بیمار
  • وضعیت پوست

دوران نقاهت پروتز سینه

مراقبت های قبل از عمل پروتز سینه

انجام جلسات مشاوره قبل از عمل جراحی پروتز سینه اهمیت بسیار زیادی دارد چرا که پزشک به بررسی سوابق پزشکی فرد می پردازد. آناتومی کلی سینه مورد بررسی قرار می گیرد تا تعیین شود چه پروتزی با چه حجم و اندازه ای برای شما مناسب است.

در نظر گرفتن نکات زیر می تواند به شما در انجام یک عمل موفقیت آمیز کمک کند:

 

  • داروهای غیر استروئیدی و ضد التهابی را استفاده نکنید. (مانند آسپرین و ژلوفن)
  • حداقل از یک ماه قبل از سیگار استفاده نکنید.
  • از هشت ساعت قبل از عمل جراحی آب و غذا نخورید.

مراقبت های قبل از عمل پروتز سینه

مراقبت های بعد از عمل پروتز سینه

برخی از مهمترین مراقبت هایی که باید انجام داد در زیر آورده شده است:

دوره نقاهت و مراقبت های بعد از جراحی پروتز سینه

اگر چه بیماران دو ساعت بعد از عمل جراحی مرخص ترخیص می شوند اما نقاهت چندین ماهه و مراقبت هایی که در این مدت باید انجام دهید در موفقیت عمل شما بسیار تاثیر گذار است.

به نکات زیر در این باره توجه فرمایید:

لیپوماتیک غبغب برای آقایان

تفاوت های لیفت و پروتز سینه

لیفت و پروتز سینه دو عمل کاملا مجزا هستند و برای اهداف متفاوتی انجام می شوند. هدف از لیفت سینه بالا کشیدن سینه ها و رفع افتادگی آن هاست. اما هدف اصلی پروتز سینه حجم دادن به سینه ها و رفع عیوب ظاهری و عدم تقارن در آن هاست. البته پروتز سینه برای رفع افتادگی جزئی نیز مفید است. اما برای افتادگی شدید بهتر است از روش های لیفت سینه استفاده شود. بزرگ کردن سینه شامل گذاشتن پروتز سینه در بافت سینه است که در زیر غده پستانی یا عضله سینه قرار می گیرد.

لیفت سینه یک عمل متفاوت است: هنگامی که بیمار از افتادن سینه ناراحت است که می تواند پس از بارداری یا کاهش وزن بیش از حد اتفاق بیفتد، پروتز فقط وضعیت را بدتر می کند، سینه را سنگین می کند و شکل بدی به وجود می آورد. بنابراین غده پستانی نیاز به جابجایی و تنظیم مجدد دارد.

عمل ماستوپکسی چیست؟

عمل ماستوپکسی یک عمل ترکیبی لیفت سینه و پروتز سینه به صورت همزمان است که در این عمل پوست های اضافی اطراف پستان برداشته شده و سینه ها به طرف بالا لیفت می شود. این عمل منجر به سفت شدن سینه ها و لیفت آن ها به طرف بالا می شود. سپس پروتز در محل مناسب قرار خواهد گرفت تا سینه ها حجم گرفته و خوش فرم تر شود.

ماستوپکسی

ارتباط پروتز سینه و سرطان

پروتزهای سینه اگر مورد تائید FDA باشد منجر به ابتلا شدن به سرطان نمی شود و در موارد خیلی خیلی نادر مشاهده است که پروتز سینه منجر به سرطان شده که این نوع سرطان اصلا کشنده نیست.

ارتباط پروتز سینه با سرطان

شیردهی بعد از پروتز سینه

عمل پروتز سینه منجر به هیچ مشکلی در خصوص شیردهی نمی شود اما در برخی موارد مشاهده شده است که به دلیل متخصص نبودن پزشک، غدد شیری از بین می رود و شیری ترشح نمی شود.

هزینه عمل جراحی پروتز سینه

عوامل موثر بر هزینه عمل جراحی پروتز سینه:

دکتر کامبیز ایزدپناه

فوق تخصص جراحی پلاستیک، ترمیمی و زیبایی | دارای بورد تخصصی

  • عضو سازمان نظام پزشکی ایران
  • عضو جامعه جراحان ایران
  • عضو انجمن جراحی پلاستیک ایران
  • برخی از دوره های تخصصی گذرانده
  • دوره جراحی زیبایی پستان
  • دوره جراحی سرطان
  • دوره ابدومینو پلاستی
  • دوره لیپوساکشن
  • دوره جراحی زیبایی گوش
  • دوره جراحی زیبایی بینی
  • دوره لیفت صورت و گردن
  • دوره تزریق ژل و بوتاکس
  • سوابق تحصیلی
۱۳۹۳-۱۳۹۶: فوق تخصص جراحی پلاستیک و زیبایی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات درمانی شهید بهشتی بیمارستان ۱۵ خرداد (بیمارستان مادر جراحی پلاستیک ایران)
۱۳۸۵-۱۳۸۹: جراحی عمومی،دانشگاه علوم پزشکی و خدمات درمانی تهرانبیمارستان سینا
۱۳۷۲-۱۳۷۹: پزشکی عمومی، دانشگاه علوم پزشکی و خدمات درمانی زاهدان

جمع بندی

بزرگ کردن سینه می تواند اعتماد به نفس شما را به میزان قابل توجهی افزایش دهد، به خصوص اگر سینه های شما به دلیل سن، کاهش وزن یا بارداری، کمتر پر شده باشند یا دیگر نامتقارن نباشند. ملاحظات مهمی وجود دارد که باید در حین پیشبرد این روش در نظر داشته باشید، مانند نوع روش بزرگ کردن سینه. انجام این کار می تواند به شما کمک کند تا نتیجه دلخواه خود را به دست آورید و سینه هایی پر و گرد داشته باشید.

صرف نظر از اینکه عمل شما با کدام تکنیک جراحی انجام می شود، جای زخم باقی می ماند. محل قرارگیری اسکار و اندازه آن بسته به برش، اندازه پروتز و غیره از فردی به فرد دیگر متفاوت است. اگر می‌خواهید که زیبایی را به خود هدیه دهید، این کار را به دکتر کامبیز ایزدپناه بسپارید. آقای دکتر ایزدپناه تمامی دوره‌های مرتبط با عمل‌های ترمیمی و زیبایی را گذرانده است و از ابتدای تصمیم شما، تا پایان جراحی و گرفتن نتیجه در کنار شما خواهد ماند.

پروتز سینه یک شکل مصنوعی از سینه است که در داخل سوتین قرار می گیرد تا تمام یا بخشی از سینه را جایگزین کند. پس از جراحی برای برداشتن کل سینه (ماستکتومی) از پروتز سینه استفاده می شود. پروتز سینه ممکن است برای شبیه سازی شکل طبیعی سینه و بدن استفاده شود. بسته به نوع جراحی، سینه های کامل یا نیمه سینه را می توان برای متعادل کردن ظاهر خریداری کرد.

 

پروتزها معمولا حدود دو سال دوام می آورند، اما بسته به تعداد دفعات استفاده از آنها، نحوه مراقبت از آنها و سبک زندگی شما ممکن است عمر مفید کمتر یا بیشتری داشته باشند. در صورت تغییر وزن احتمالا به یک سینه بند و پروتز سینه جدید نیاز خواهید داشت.

پروتزها یا خود چسبنده هستند یا با چسب مخصوص پوست عرضه می شوند که می تواند نوک پستان مصنوعی را برای چند روز در جای خود نگه دارد. نوک پستان های مصنوعی در اندازه‌ ها و رنگ‌ های پوست متفاوت هستند، اما برخی بیمارستان‌ ها آنها را به‌ طور سفارشی می‌ سازند تا با نوک دیگر پستان شما مطابقت داشته باشند.

پروتزی که به درستی در یک سوتین قرار داده شده و به درستی در جای خود قرار گرفته باشد، می تواند به شما احساس تعادل بدهد و معمولا احساس سنگینی نمی کنید، حتی اگر در دستان شما سنگین باشد. عادت کردن به وزن آن ممکن است کمی طول بکشد، به خصوص اگر مدتی از انجام ماستکتومی گذشته باشد.

اگرچه می‌ توانید با یک پروتز سیلیکونی یا فوم شنا کنید، اما مهم است که آن را به خوبی بشویید تا از آسیب دیدن احتمالی آن توسط کلر یا آب نمک جلوگیری کنید. همچنین می توانید از پروتز شنا استفاده کنید که توسط آب نمک یا کلر آسیب نبیند.

 

برای تعیین اندازه فرم های مناسب برای بدن شما، ابتدا باید اندازه دور قفسه سینه خود را پیدا کنید. با یک متر، نیم تنه خود (دقیقا زیر سینه‌ ها) را اندازه بگیرید و 3 اینچ (7.5 سانتیمتر) به این اندازه گیری اضافه کنید. به عنوان مثال، اگر قفسه سینه شما 31 اینچ است، اندازه مناسب شما 34 خواهد بود. اگر عدد بدست آمده فرد است، نزدیکترین عدد زوج بعدی، اندازه مناسب شما خواهد بود.

 

نوع پروتز مورد نیاز با توجه به مقدار بافت سینه ای که برداشته شده تعیین می شود. پروتز را می توان بر روی پوست، داخل جیب سوتین ماستکتومی یا به دیواره قفسه سینه متصل کرد. پروتزهای سینه به گونه ای طراحی شده اند که زنانه به نظر برسند و در عین حال راحتی استفاده از آنها را تضمین کنند.

 

پروتزهای سینه طبیعی غیر چسبنده باید با سوتین پوشیده شوند و مستقیما در تماس با پوست نباشند. از معایب آنها این است که می توانند به راحتی وضعیت خود را تغییر دهند و وزن را روی شانه ها وارد می کنند.

برخی از پروتزهای دائمی با نوع خاصی از چسب مستقیما به پوست قفسه سینه متصل می شوند. برخی دیگر با سوتین معمولی یا سوتین ماستکتومی پوشیده می شوند. در ابتدای استفاده از پروتز سینه دائمی ممکن است احساس سنگینی داشته باشید.

نوک پروتز سینه از جنس سیلیکون نرم ساخته شده است و می توانید هر زمان که بخواهید آن را متصل کنید و درآورید. آنها یا خود چسبنده هستند یا دارای چسب مخصوص پوست هستند که می تواند نوک پستان را برای چند روز یا بیشتر در جای خود نگه دارد.

پروتزهای سینه دائمی برای استفاده های طولانی مدت بیشتر از ژل سیلیکون مخصوص کاربردهای پزشکی ساخته می شوند. سیلیکون یک ماده تولید شده غیر سمی و لاستیکی است که در برابر حرارت مقاوم است. در صورتی که پروتز پاره یا سوراخ شود، سیلیکون نمی تواند جذب پوست شود.

پروتزهای کم وزن اغلب برای شنا استفاده می شوند و پروتزهای بسیار سبک را می توان هنگام خواب استفاده کرد.

استفاده از پروتزهای خارجی می تواند موجب احساس درد در شانه و سفت شدن عضلات بیماران شود. این امر به دلیل فشاری است که در اثر وزن پروتز روی شانه اعمال می شود.

پروتزهای سیلیکونی هر 2 سال یکبار و سوتین های ماستکتومی از جنس پارچه، فوم یا فیبر، هر 6 ماه یکبار باید تعویض شوند.

پروتزهای سینه معمولا از مواد مختلفی مانند ژل سیلیکون، فوم یا فیبر ساخته می شوند که وزن و احساسی مشابه با سینه طبیعی داشته باشند. برخی از فرم های سینه مستقیما به ناحیه قفسه سینه می چسبند، در حالی که برخی دیگر در جیب های مخصوص سوتین قرار می گیرند که به نگه داشتن پروتز در جای خود کمک می کند.

سینه را می توان با استفاده از ایمپلنت، بافت بدن، یا ترکیبی از ایمپلنت و بافت بدن بازسازی کرد. پروتز سینه یک فرم مصنوعی سینه است که شما آن را در داخل سوتین خود قرار می دهید تا شکل طبیعی سینه را ایجاد کنید.

شیر دادن با ایمپلنت برای شما امکان پذیر است، اما این بستگی به اندازه و محل قرارگیری ایمپلنت ها و نوع جراحی شما دارد. اگر برش ها زیر خط سینه یا زیر بغل شما باشد، نباید مشکلی در شیردهی داشته باشید.

سینه‌ های بیشتر خانم‌ ها بین 5 تا 8 سانتیمتر فضای خالی در وسط خود دارند، اما ایمپلنت‌ ها این فاصله را کم می‌ کنند. اگر به نظر برسد که سینه های یک زن فضای کمتری در وسط خود دارند، احتمالا مصنوعی هستند. همچنین اگر آنها خیلی بالا روی قفسه سینه قرار بگیرند، به جای اینکه به اطراف زیر بغل متمایل باشند، احتمالا ایمپلنت هستند.

خیر عمل پروتز سینه منجر به فرم دهی و افزایش حجم سینه ها می شود و لیفت سینه منجر به بالا رفتن سینه ها و کشیدگی آن ها به سمت بالا می شود و عمل ترکیبی در صورت نیاز برای شما انجام می شود.

به گفته BreastCancer.org، فرد می تواند پروتزی را سفارش دهد یا خریداری کند که با رنگ پوست او مطابقت داشته باشد یا نزدیک به آن باشد. پروتزهای سفارشی از لاتکس یا سیلیکون تشکیل شده اند.

فردی که علاقه مند به هماهنگی دقیق پروتز با رنگ پوست خود است، ممکن است بهترین شانس را با یک پروتز سفارشی داشته باشد. ست های غیر سفارشی می توانند در رنگ های نزدیک باشند اما ممکن است دقیقاً با رنگ پوست افراد مطابقت نداشته باشند. با این حال، پروتزهای سفارشی گران تر هستند.