موارد استفاده از عمل

  • کوچک بودن پستان
  • عدم قرینگی، فقدان مادرزادی پستان
  • تخلیه پستان در اثر بیماری

مزایای عمل

  • سریع و آسان
  •  فرم و سایز دلخواه
  •  عوارض کم

عوارض احتمالی عمل

  • عفونت، افتادگی
  • پس زدن بدن
  • مشکل در شیردهی

ماندگاری پروتز سینه به چه عواملی بستگی دارد؟

ماندگاری پروتز سینه به عوامل مختلفی از جمله نوع پروتز و کیفیت ساخت پروتز، مهارت پزشک در انتخاب نوع پروتز، شیوه جایگذاری ان و مراقبت های پس از جراحی بستگی دارد.

دوام پروتز سینه چقدر است؟

در صورت مراقبت صحیح از پروتز سینه، نتیجه تقریبا دائمی خواهد بود.

آیا پروتز سینه نیاز به تعویض دارد؟

پروتزهای جدید دائمی هستند اما در صورت بروز مشکلات زیر ممکن است نیاز به تعویض داشته باشند:

  • نارضایتی از فرم سینه ها
  • افزایش سن و افتادگی پوست
  • نوسانات وزنی شدید و تغییر سایز سینه ها
  • پارگی پروتز بر اثر ضربه و فشار شدید مانند تصادف

نشانه های پارگی پروتز سینه برای تعویض چیست؟

  • درد شدید در ناحیه سینه
  • تغییر شکل و فرم سینه
  • تورم و برامدگی در ناحیه ای از پستان

هزینه عمل پروتز سینه چقدر است؟

هزینه عمل پروتز سینه به عوامل مختلفی مثل نوع پروتز بر اساس جنس و شکل ظاهری، حق الزحمه پزشک جراح، هزینه بیمارستان یا کلینیک، دستمزد تیم جراحی، هزینه داروهای بیهوشی و نسخه پس از جراحی، گن و سوتین مخصوص بعد از عمل و … بستگی دارد.

انواع پروتز سینه از نظر جنس کدام اند؟

  • پروتزهای سیلیکونی
  • پروتزهای سرم نمکی (سالینی)
  • پروتزهای ترکیبی (سالینی ـ سیلیکونی)

انواع پروتز سینه از نظر شکل کدام اند؟

  • پروتز های گرد و اشکی
  • با برجستگی های کم، زیاد و خیلی زیاد

سن مناسب یا توصیه شده

از زمانی که بلوغ صورت گرفته و رشد سینه ها تثبیت شده باشد.

بیهوشی دارد یا خیر؟

دارد

بعد از عمل بستری نیاز دارد؟

خیر

مدت زمان عمل

حدود ۴۵ دقیقه تا ۱ ساعت

احتمال موفقیت

صد درصد

مدت دوران نقاهت

یک تا سه هفته

ایا یکبار انجام پروتز سینه برای تمام طول عمر کافی است؟ چه زمانی باید پروتز سینه خود را تعویض کنیم؟ چطور می توان طول عمر پروتز سینه را  افزایش داد؟

اگر از سایز سینه های خود ناراضی هستید و تصمیم به انجام پروتز سینه دارید یا در چند سال گذشته این عمل را انجام داده‌اید احتمالا هر یک از این پرسش ها دغدغه شما نیز هست. در این محتوا می خواهیم به طور دقیق بررسی کنیم که انجام پروتز سینه برای چه کسانی مناسب است و ایا این نوع ایمپلنت نیاز به تعویض دارد یا خیر!

اطلاع از اینکه ایا پروتز سینه دائمی است و هیچ نیازی به تعویض ندارد یا اینکه همیشگی نیست و باید پس از گذشتن چند سال دوباره زیر تیغ جراحی برویم می تواند عامل موثری در تصمیم گیری نهایی ما برای انجام دادن یا ندادن این عمل زیبایی باشد.

تعویض پروتز سینه

آنچه می خوانید

ایا پروتز سینه همیشگی است؟

ماندگاری و همیشگی بودن یا نبودن یک پروتز سینه به عوامل مختلفی از جمله نوع و کیفیت ساخت پروتز، مهارت پزشک در انتخاب نوع پروتز، شیوه جایگذاری ان و مراقبت های پس از جراحی بستگی دارد.

پیش از این جراحان پلاستیک و زیبایی معمولا از پروتزهای نسل سوم استفاده می کردند که میانگین طول عمر ان ها ده سال بود. به این معنا که فرد به طور معمول باید پس از ده سال برای تعویض پروتز سینه خود اقدام می کرد. علت اصلی این امر، احتمال پارگی و تخلیه خود به خودی پروتزهای نسل سوم بود که از طول عمر و کیفیت چندان بالایی برخوردار نبودند.

امروزه با پیشرفت چشمگیر علم و تکنولوژی به ویژه در حوزه جراحی های پلاستیک و زیبایی، با تولد پروتزهای نسل پنجم دیگر می توان ادعا کرد که یک پروتز سینه می تواند دائمی باشد.  بنابراین اگر جراحی پروتز پستان خود را توسط یک جراح معتبر و ماهر انجام دهید که از جدیدترین و باکیفیت ترین نوع پروتز استفاده کند دیگر نیازی به تعویض و جراحی مجدد نخواهید داشت.

پروتز های نسل جدید که به عنوان پروتزهای دائمی شناخته می شوند می توانند تا سال های طولانی بدون تغییر شکل و پارگی در بدن فرد باقی بمانند. این پروتزهای دائمی معمولا از نوع سیلیکونی بوده و به دلیل طراحی و جنس خاصی که دارند با گذشت زمان در اثر فشار دچار پارگی نمی شوند بلکه از یک لایه به لایه دیگر منتقل شده و اینگونه از تغییر فرم یا پارگی پروتز جلوگیری می کنند.

توجه داشته باشید که مراقبت های پس از جراحی نقش بسیار موثری در افزایش ماندگاری و کیفیت فرم پروتز سینه دارد. همچنین تاثیر مهارت و تجربه پزشک متخصص در نتیجه و طول عمر این عمل غیر قابل انکار است. پزشک جراح با تجربه و دانشی که در این زمینه دارد بهترین نوع پروتز را انتخاب نموده و جراحی را به روشی انجام می دهد که کمترین عوارض و نیاز به تعویض را داشته باشد.

پروتز سینه

پروتز سینه چیست؟

امروزه پروتز سینه یا همان ایمپلنت پستان را می توان یکی از محبوب ترین جراحی های زیبایی دانست که در میان بانوان طرفداران بسیار زیادی پیدا کرده است. از جمله دلایل این محبوبیت، موفقیت صد درصدی نتیجه این عمل و عوارض بسیار کم ان می باشد.

زنانی که به طور ژنتیکی از کوچک بودن سینه های خود رنج می برند و یا به دلیل ابتلا به نوع بدخیم سرطان پستان مجبور به جراحی ماستکتومی (برداشتن بافت سینه) شده‌اند کاندیدا های اصلی جراحی پروتز سینه هستند. در این روش از یک ایمپلنت خارجی که معمولا از جنس سیلیکون است برای بزرگ و حجیم کردن پستان استفاده می کنند.

این جراحی توانایی شیردهی را محفوظ نگه داشته و هیچ نقشی در ابتلا به سرطان سینه نخواهد داشت. در اخرین تکنولوژی به کار گرفته شده در جراحی پروتز سینه از پروتزهایی استفاده می شود که ماندگاری بسیار طولانی داشته و تنها در مواردی خاص که دچار آسیب شوند نیاز به تعویض پیدا می کنند.

این جراحی از طریق بیهوشی عمومی انجام شده و در حالت معمول نیازی به بستری ندارد. اکثر بیماران حدود دو ساعت پس از عمل ترخیص شده و تا یک هفته پس از جراحی می توانند به زندگی عادی و شغل خود بازگردند. برای اگاهی از شرایط انجام این عمل خوب است بدانید که جراحی پروتز سینه چگونه انجام می شود.

عمل پروتز سینه چگونه انجام می شود؟

پروتز یا ایمپلنت ها بافت هایی خارجی هستند که درون بدن کار گذاشته شده و به خوبی با آن سازگاری پیدا می کنند. این پروتزها از موادی ساخته می شوند که هیچگونه ضرری برای بدن انسان نداشته و می توانند به خوبی جایگزین یک عضو یا بافت طبیعی باشند. قرار دادن این پروتزها از جمله پروتز سینه درون بدن حتما باید با عمل جراحی و از طریق یک متخصص جراح پلاستیک و زیبایی انجام شود.

پروتزهای سینه، کیسه هایی از جنس سیلیکونی یا سرم نمکی هستند که ظاهری کاملا مشابه بافت پستان دارند. در عمل پروتز سینه، پزشک متناسب با نوع نیاز فرد و صلاح دید خود یک جنس و سایز مشخص از پروتز را انتخاب نموده و در طی جراحی یک الی دو ساعته این پروتز را درون سینه قرار می دهد. برای این منظور پزشک در قسمت زیر سینه یا زیر بغل برش زده و پروتز را وارد بدن می کند.

انواع پروتز سینه

سایز مناسب پروتز سینه چقدر است؟

واقعیت این است که تعریف هر فرد از زیبایی می تواند متفاوت باشد به همین دلیل نمی توان یک سایز مشخص را برای انتخاب پروتز به همه پیشنهاد نمود. علاوه بر این نظر تخصصی جراح پلاستیک در این زمینه اهمیت بسیار زیادی دارد زیرا جراح سایز پروتز را متناسب با بافت پستان فرد انتخاب نموده و از عوارضی مانند افتادگی و شل شدگی پیشگیری می کند.

بنابراین اگر به دنبال یک نتیجه رضایت بخش با کمترین عوارض هستید باید دیدگاهی واقع بینانه نسبت به ان داشته باشید و در انتخاب جراح خود دقت نمایید. اصرار برای استفاده از پروتزهای بسیار بزرگ که مورد تایید پزشک نباشد می تواند عوارض سنگینی برای سلامت جسم به همراه بیاورد.

متناسب نبودن سایز پروتز سینه با سایز طبیعی بدن افراد و تاکید برای استفاده از پروتزهای بسیار بزرگ در شرایطی که بافت سینه فرد این گنجایش را ندارد می تواند عوارض سنگینی به همراه داشته باشد که مهم ترین ان ها عبارتند از:

  • افتادگی و شل شدگی سینه
  • ایجاد چین و چروک بر روی سینه
  • اتروفی و از بین رفتن نسج سینه به دلیل فشار زیاد

این باور که سینه هر چه بزرگ ‌تر باشد زیبا تر است همیشه درست نیست. جلسات مشاوره پیش از عمل بهترین موقعیتی است که شما می توانید با پزشک در خصوص تصمیم خود برای انجام جراحی پروتز سینه و سایز و فرم پروتز مشورت کنید. اگر به دنبال یک جراحی رضایت بخش و صد درصد موفقیت آمیز برای پروتز سینه در تهران هستید کلینیک زیبایی دکتر کامبیز ایزد پناه در محدوده سعادت آباد تهران می تواند گزینه ای متفاوت باشد. کافیست برای دریافت وقت شرکت در جلسه مشاوره با ما تماس بگیرید.

روش های بزرگ کردن سینه

آیا تنها راه برای بزرگ کردن سینه ها جراحی پروتز است؟ خیر جراحی تنها گزینه نیست اما به جرات می توان گفت که در اغلب موارد بهترین و سریع ترین گزینه است که ماندگارترین نتیجه را به همراه دارد. به ویژه برای کسانی که به دنبال بازسازی پستان های خود بعد از سرطان هستند جراحی پروتز سینه تنها راه حل پاسخگو می باشد. پروتز سینه بعد از سرطان می تواند شما را به زیبایی و تناسب اندام گذشته بازگرداند.

احتمالا در تبلیغات مجازی با روش های دیگری مانند ماساژ با انواع روغن، تزریق ژل، مصرف قصر های حجم دهنده و … برای بزرگ کردن سینه ها رو به رو شده‌اید اما به راستی چند زن را می شناسید که از این روش ها نتیجه گرفته باشند؟ اگر به دنبال بزرگ کردن سینه های خود تا سایز دلخواه با اثر همیشگی هستید جراحی پروتز سینه بهترین راه ممکن است.

دکتر کامبیز ایزدپناه

زیبایی را به خود هدیه دهید!

اگر می‌خواهید که زیبایی را به خود هدیه دهید، این کار را به دکتر کامبیز ایزدپناه بسپارید. دکتر ایزدپناه دوره‌های مرتبط با عمل‌های ترمیمی و زیبایی را گذرانده است و از ابتدای تصمیم شما، تا پایان جراحی و گرفتن نتیجه در کنار شما خواهد ماند.

رزرو تلفنی نوبت

پروتز سینه برای چه کسانی مناسب است؟

پروتز سینه برای ان دسته از زنانی کاربرد دارد که از سایز سینه های خود رضایت نداشته و می خواهند سینه های بزرگ تری داشته باشند. همچنین کسانی که از مشکل عدم تقارن سینه های خود رنج می برند و یا به دلیل ابتلا به سرطان پستان مجبور به تخلیه سینه های خود شده‌اند گزینه های بسیار مناسبی برای انجام عمل پروتز هستند.

اگر مشکل شما به یکی از موارد زیر مربوط می شود پیشنهاد می کنیم که با یک جراح پلاستیک و زیبایی مجرب برای انجام عمل پروتز سینه مشورت کنید:

  • سایز کوچک پستان ها به طور ژنتیکی
  • فقدان یک یا دو پستان به طور مادرزادی
  • تغییر سایز و فرم سینه ها با افزایش سن
  • کوچک شدن و افتادگی سینه ها پس از شیردهی
  • عدم تقارن سایز سینه ها
  • تخلیه یک یا دو پستان به دلیل سرطان (جراحی ماستکتومی)

در صورتی که به دلیل هر یک از موارد فوق نسبت به زیبایی و تناسب اندام خود اعتماد به نفس نداشته و از اینکه تصویر خود را در اینه ببنید احساس خوبی ندارید کافیست یک وقت مشاوره از دکتر ایزد پناه گرفته و یکبار برای همیشه خود را از این احساسات منفی نجات دهید.

نتایج پروتز سینه

اگرچه عمل پروتز سینه به عنوان یک جراحی با ریسک بسیار پایین و نتیجه صد درصدی شناخته می شود اما همچنان عوامل مختلفی از جمله مهارت پزشک، کیفیت پروتز مورد استفاده، وضعیت سلامت جسمی فرد و رعایت مراقبت های بعد از جراحی می تواند نقش بسیار موثری در نتیجه و ماندگاری عمل پروتز سینه داشته باشد.

علاوه بر مهارت پزشک، عواملی همچون سن فرد، وضعیت کلی سلامت جسمی، سابقه جراحی های قبلی در سینه، سابقه ابتلا به بیماری های عفونی، تجربه سرطان، وضعیت پوست سینه ها، محل قرارگیری و شکل نوک پستان و فرم پیش از عمل سینه ها در کیفیت نتیجه نهایی عمل پروتز سینه نقش دارند.

ماندگاری پروتز سینه

کیفیت جنس و ساخت پروتزهای سینه به تکنولوژی به کار رفته در ان ها بستگی دارد. پروتزهای نسل پنجم را می توان پروتز هایی دائمی دانست که به راحتی دچار اسیب و پارگی نمی شوند. قبل از ورود این نسل از پروتزها به بازار، اکثر پزشکان عمر یک پروتز را حدود ده سال تخمین زده و به افراد توصیه می کردند که بعد از این مدت برای تعویض آن اقدام نمایند.

امروزه دیگر عمر یک پروتز سینه تا اندازه‌ای افزایش یافته است که می توان ان را مادام‌العمر دانست. با این اوصاف تنها در صورتی که به دلایلی همچون پس زدگی پروتز توسط بدن، ضربه و فشار شدید، تصادف، عفونت داخلی و … پروتز دچار اسیب شود نیاز به تعویض وجود دارد.

به یاد داشته باشید که همچنان سن و تغییرات اناتومی بدن نقش موثری در کیفیت فرم و حالت پروتز سینه ها دارد. با توجه به اینکه افزایش سن موجب کاهش خاصیت ارتجاعی پوست می شود احتمال افتادگی و شل شدگی سینه ها با بالا رفتن سن وجود دارد که این امر می تواند کمی در موقعیت و فرم پروتز تغییر ایجاد کند.

ماندگاری پروتز سینه

افزایش ماندگاری پروتز سینه

اگر می خواهید تنها با یکبار انجام پروتز سینه تا مدت ها از زیبایی فرم و حالت سینه های خود لذت برده و نیازی به تعویض نداشته باشید در گام نخست باید جراحی خود را توسط یک متخصص مجرب و دارای صلاحیت انجام دهید. منظور پزشکی است که از ابتدا با بیمار خود شفاف عمل کرده و باکیفیت ترین نوع و جنس پروتز را به کار می برد. مهارت و تجربه پزشک جراح رمز اصلی ماندگاری و کیفیت نتیجه پروتز سینه شما می باشد.

توجه داشته باشید که شما نیز نقش موثری در عملکرد پزشک خواهید داشت. عدم رعایت مراقبت های قبل و بعد از جراحی می تواند نتیجه نهایی را تا حد بسیار زیادی تحت تاثیر خود قرار دهد. اگر می خواهید نیازی به تعویض پروتز سینه و جراحی مجدد پیدا نکنید باید این مراقبت ها را جدی بگیرید:

  • دوران نقاهت را مطابق توصیه های پزشک بگذرانید. پشت سر گذاشتن یک دوره نقاهت ارام و بدون فشار همراه با رعایت نکات توصیه شده توسط پزشک موجب می شود تا بهبودی کامل خود را زودتر به دست اورده و از نتیجه رضایت کامل داشته باشید.
  • لباس مناسب بپوشید. از جمله مواردی که باید پس از جراحی به دقت رعایت کنید پوشیدن لباس زیر و گن مخصوص به طور مداوم می باشد. استفاده از گن مخصوص تا مدت زمان تعیین شده از سوی پزشک باعث تثبیت فرم سینه ها و جلوگیری از افتادگی پوست ان ها پس از جراحی می گردد.
  • وزن پایدار داشته باشید. کاهش و افزایش وزن پس از جراحی از جمله مهم ترین مواردی است که می تواند فرم و حالت پروتز در سینه ها را تحت تاثیر خود قرار دهد. اگر می خواهید نیازی به تعویض پروتز پیدا نکنید باید وزن خود را در یک حدود ثابت نگه دارید.
  • آیا امکان پاره شدن پروتز سینه وجود دارد؟

زمان تعویض پروتز

همانطور که پیشتر اشاره کردیم جدیدترین نسل پروتزهای سینه دیگر عمر کوتاهی نداشته و بعد از یک بازه حداکثر ده ساله نیاز به تعویض ندارند اما در برخی موارد مشکلاتی بروز می کند که فرد باید مجدد توسط پزشک متخصص چکاپ شده و در صورت نیاز پروتز را تعویض کند. این مشکلات عبارتند از:

  • نارضایتی از فرم سینه ها به دلیل افزایش سن و افتادگی پوست
  • افزایش یا کاهش وزن شدید و تغییر سایز
  • پارگی پروتز بر اثر ضربه و فشار شدید مانند تصادف
  • تشکیل کپسول فشارنده در سینه

نشانه های پارگی پروتز سینه برای تعویض

گفتیم که عدم رعایت مراقبت های پس از جراحی و فشار زیاد به پروتز می تواند موجب پارگی و تخلیه ان شود. این نشانه ها را به عنوان علائم پارگی پروتز به خاطر بسپارید:

  • احساس درد شدید در ناحیه پروتز سینه
  • تغییر شکل و فرم سینه
  • تورم و برامدگی در گوشه ای از پستان
  • آیا امکان پاره شدن پروتز سینه وجود دارد؟

مزایای پروتز سینه

مزایای باورنکردنی پروتز سینه را زنانی می توانند به خوبی درک کنند که سال ها به دلیل سایز کوچک، عدم قرینگی و یا فقدان پستان های خود از نظر روانی در رنج بوده و حتی اعتماد به نفس کافی برای حضور در جمع را نداشته اند. بسیاری از ان ها پس از انجام جراحی پروتز سینه اعلام می کنند که اکنون احساس خیلی بهتری نسبت به ظاهر اندام خود داشته و حتی رابطه جنسی بهتری را با همسرشان تجربه می کنند. اگرچه پروتز سینه در اکثر موارد با هدف زیبایی اندام شده و اثرات روانی مثبتی دارد اما در برخی موارد می تواند کاربرد درمانی نیز داشته باشد.

پروتز سینه به عنوان یک جراحی زیبایی کم خطر مزایای بسیاری دارد که برخی از ان ها عبارتند از:

  • افزایش حجم سینه های کوچک
  • خوش فرمی و زیبایی سینه ها
  • قرینه سازی پستان ها
  • از بین رفتن افتادگی خفیف پستان ها
  • بازسازی سینه ها پس از ماستکتومی
  • افزایش اعتماد به نفس
  • بهبود وضعیت سلامت روان
  • بهبود عملکرد در رابطه جنسی
  • رسیدن به تناسب اندام

عوارض پروتز سینه

عوارض پروتز سینه

علی رغم اینکه جراحی پروتز سینه به عنوان یکی از کم خطرترین انوع جراحی های زیبایی شناخته شده و در اکثر موارد عوارض بسیار کمی دارد با این حال نباید از خطرات احتمالی ان غافل شد. در پروتز سینه نیز مانند هر عمل زیبایی دیگری اگر مراقبت های پس از جراحی به درستی مورد توجه قرار نگیرد احتمال بروز عوارض خطرناک افزایش پیدا می کند.

دانش و مهارت پزشک نیز نقشی تعیین کننده در عوارض پس از جراحی دارد. به همین دلیل است که توصیه می شود اگر می خواهید عملی موفقیت امیز با کمترین درد و عارضه را تجربه کنید باید زیبایی و سلامتی خود را به دستان پزشکی بسپارید که تجربه کافی داشته و نسبت به جدیدترین روش های انجام جراحی اگاهی داشته باشد.

از جمله برجسته‌ترین ویژگی‌های یک پزشک متخصص حرفه‌ای و قابل اعتماد این است که با بیماران خود صداقت کامل داشته باشد. بنابراین اگر در تبلیغاتی با این وعده روبه‌رو شدید که جراحی پروتز سینه هیچ عارضه‌ای ندارد احتمالا باید کمی به صداقت گوینده شک کنید. با دکتر کامبیز ایزد پناه یک مشاوره تخصصی و صادقانه را در تهران تجربه کنید.

از جمله مهم ترین عوارض احتمالی جراحی پروتز سینه می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • التهاب، تورم و درد
  • به جا ماندن اسکار پوستی
  • تجمع مایع در حفره سینه
  • کاهش دائمی یا موقت حس در نوک و هاله تیره پستان ها
  • عفونت
  • لخته شدن خون در بافت جراحی
  • خونریزی
  • حساسیت به مواد بیهوشی
  • پس زدن پروتز توسط بدن

پس زده شدن پروتز توسط بدن عارضه شایعی نبوده و در افراد بسیار کمی اتفاق می افتد. این پس زدن به دلیل مکانیزم دفاعی بدن فرد رخ داده و معمولا چند ماه پس از جراحی خود را نشان می دهد. بنابراین اگر احساس کردید که در یک طرف سینه خود احساس سفت شدگی دارید لازم است که به پزشک اطلاع دهید و برای چکاپ مراجعه کنید. در عمل پروتز سینه نخستین مراجعه به پزشک معمولا دو هفته بعد از جراحی می باشد.

معایب پروتز سینه

اگرچه تا به اینجا بسیار از مزیت های جراحی پروتز سینه گفتیم اما نمی توان انکار کرد که بدون شک انجام هر نوع جراحی زیبایی و ورود یک ماده خارجی مانند پروتز درون بدن می تواند معایبی نیز به همراه داشته باشد اما به طور کلی میزان رضایت از جراحی پروتز سینه در میان بانوان به طور چشمگیری بسیار بیشتر از نارضایتی نسبت به معایب احتمالی ان می‌باشد. برخی معایب احتمالی پروتز سینه عبارتند از:

  • پارگی پروتز
  • ترشح غیر طبیعی از محل جراحی
  • درد و التهاب در سینه ها
  • عفونت
  • تغییر جای پروتز درون سینه
  • احتمال انحراف یا تغییر شکل در پروتز به دنبال ایجاد کیست و کپسول هایی در بافت پستان

سن مناسب برای انجام پروتز سینه

عمل پروتز سینه از نظر سن محدودیتی نداشته و تمام زنانی که بیشتر از ۱۷ سال سن دارند در صورتی که گزینه مناسبی برای انجام این جراحی باشند می توانند پروتز پستان را انجام دهند. بهتر است که این عمل پس از اتمام سن بلوغ و تثبیت سایز و فرم سینه ها انجام بگیرد. تعویض پروتز سینه بر اثر اسیب دیدگی نیز هیچ ارتباطی با سن فرد ندارد.

همچنین پزشکان توصیه می کنند که اگر دچار اضافه وزن هستید و تصمیم به لاغر شدن دارید عمل پروتز سینه خود را پس از رسیدن به وزن دلخواه انجام دهید زیرا کاهش و افزایش شدید وزن می تواند پروتز پستان را از حالت و فرم استاندارد خود خارج کند. زنان باردار و شیرده نیز بهتر است که پس از اتمام دوره شیردهی اقدام به پروتز سینه نمایند.

معایب پروتز سینه

پروتز سینه برای چه کسانی ممنوع است؟

با توجه به مزایای عمل پروتز سینه ایا این جراحی می تواند برای همه مناسب باشد؟ خیر در برخی موارد بنابر صلاح دید پزشک متخصص فرد نباید برای پروتز سینه اقدام کند. اگر نمی دانید که آیا مشکل شما با انجام این عمل برطرف خواهد شد یا خیر کافیست که یک جلسه مشاوره پیش از عمل با یک متخصص جراحی زیبایی و پلاستیک داشته باشید.

در صورتی که یکی از این موارد شامل حال شما می شود باید برای انجام پروتز سینه بیشتر تحقیق کنید:

  • اگر در اقوام درجه یک یا دو شما سابقه سرطان پستان وجود دارد بهتر است که برای انجام پروتز سینه ابتدا با پزشک متخصص مشورت کنید. پروتز سینه می تواند گاهی در نتایج ماموگرافی خطا ایجاد کند که این مشکل با استفاده از روش های پیشرفته تر مانند MRI یا انواع سونوگرافی به راحتی قابل حل است.
  • اگر از یک بیماری خاص رنج می برید که سیستم ایمنی بدن شما را ضعیف کرده است باید ابتدا با پزشک در خصوص عوارض انجام جراحی مشورت کنید.
  • در نهایت اگر همچنان دیدگاهی منطقی و توقعی واقع بینانه نسبت به نتایج جراحی پروتز سینه ندارید احتمالا این عمل نمی تواند نتیجه ای رضایت بخش برای شما به همراه داشته باشد.

انواع پروتز سینه

انتخاب نوع پروتز سینه از جمله مهم ترین نکاتی است که می تواند نقشی تعیین کننده در کیفیت نهایی جراحی شما داشته باشد. متخصص جراحی زیبایی و پلاستیک کسی است که با توجه به نوع نیاز فرد و ویژگی های بدنی او، یکی از انواع پروتز را انتخاب می کند. امروزه بیشتر متخصصان باتجربه از پروتزهای سیلیکونی نسل پنچم که دیگر نیازی به تعویض ندارند استفاده می کنند.

پروتزهای سینه بر اساس جنس، شکل ظاهری و میزان برجستگی به سه دسته تقسیم می شوند:

انواع پروتز از نظر جنس

پروتزهای به کار در رفته در پستان از نظر جنس سه نوع هستند:

پروتزهای سیلیکونی:

این نوع پروتزها از که جنس سیلیکون هستند بیشترین شباهت را به بافت طبیعی پستان زنان دارند. پروتزهای سیلیکونی از ماندگاری بسیار بالایی برخوردار هستند زیرا به دلیل حالت ژله ای به اسانی دچار پارگی و اسیب نمی شوند و فرم اصلی ان ها تغییر پیدا نمی کند. همچنین به دلیل جنس خاصی که دارند مانع از ایجاد چین و چروک بر روی پوست سینه پس از عمل جراحی و افزایش سن می شوند.

پروتزهای سرم نمکی

پروتزهای سرم نمکی یا سالینی از سالین یا همان اب نمک استریل تشکیل شده اند و فرمی گرد دارند. پروتزهای سالینی در مقایسه با نوع سیلیکونی سفت تر هستند. در صورت پارگی اب نمک درون این پروتز به طور طبیعی جذب بدن می شود.

پروتزهای ترکیبی

پروتز ترکیبی همانطور که از نام آن پیداست از دو بخش سیلیکونی و سالینی تشکیل می شود. این نوع پروتز معمولا برای کسانی به کار برده می شود که تمایل به سینه های بسیار بزرگ دارند اما بافت طبیعی بدن ان ها ظرفیت کافی برای جایگذاری پروتز سایز بزرگ را ندارد بنابراین با استفاده از پروتز ترکیبی ابتدا به تدریج بخش سالینی را پر می کنند تا پستان فضای خالی کافی برای سایز مورد نظر را پیدا کند.

انواع پروتز سینه

انواع پروتز سینه از نظر شکل ظاهری

  • پروتز گرد: این نوع پروتز برای کسانی مناسب است که می خواهند سینه هایی با ظاهر گرد و حجیم داشته باشند. از این نوع پروتز معمولا برای جراحی های اصلاحی استفاده می شود.
  • پروتز اشکی: پروتز اناتومیکال یا قطره اشکی برای کسانی مناسب است که می خواهند علاوه بر حجیم کردن سینه های خود ظاهر طبیعی ان ها را حفظ کنند. این نوع پروتز برای کسانی که سینه های تخت، نامتقارن و بسیار کوچک دارند گزینه مناسبی است.

مراحل عمل پروتز سینه

جراحی پروتز سینه به طور میانگین حدود ۹۰ دقیقه تا ۲ ساعت به طول می انجامد و برای انجام ان بیمار باید بیهوشی عمومی دریافت کند. توجه داشته باشید که این جراحی حتما باید توسط یک جراح متخصص و کسی که بورد تخصصی جراحی زیبایی و پلاستیک دارد انجام شود. مراحل عمل پروتز سینه عبارتند از:

بیهوشی عمومی

در این مرحله متخصص بیهوشی بیمار را برای طول مدت عمل به طور کامل بیهوش می کند. اگر سابقه حساسیت به داروی بیهوشی دارید حتما باید ان را پیش از عمل با پزشک خود در میان بگذارید.

برش زدن

پس از انکه بیمار بیهوش شد پزشک با توجه به نوع پروتز و سایز ان یکی از انواع برش ها را بر روی سینه بیمار زده و پروتز را از محل برش بر رو یا زیر عضله سینه قرار می دهد. برای این کار پزشک ابتدا کمی میان بافت همبند سینه و عضله ان فاصله ایجاد می کند تا بتواند پروتز را جایگذاری کند.

بخیه زدن

در پایان پزشک برش ایجاد شده را با نهایت دقت و ظرافت بخیه زده و با پانسمان استریل می پوشاند. در این مرحله لوله های باریکی به نام درن برای خروج ترشحات و خونابه در محل پانسمان تعبیه می شوند.

انواع برش در عمل پروتز سینه

جراح پلاستیک و زیبایی برای انکه بتواند پروتز را در محل خود قرار دهد به یکی از سه روش زیر یک برش نه چندان عمیق به طول ۴ تا ۵ سانتی متر بر روی بدن فرد ایجاد می کند:

برش زیر سینه:

برش زیر سینه که به ان برش هلالی نیز می گویند در زیر چین پستان زده شده و پرکاربرد ترین نوع برش در جراحی پروتز سینه می باشد زیرا از یک سو امکان دسترسی راحت جراح برای جایگذاری پروتز را فراهم نموده و از سویی دیگر محل زخم ان در زیر چین پستان به راحتی دیده نمی شود. در صورتی که پزشک مهارت و تجربه کافی داشته باشد این نوع برش موجب اسیب جدی به داکت های شیری پستان نخواهد شد.

برش اطراف هاله تیره نوک پستان:

این نوع برش معمولا برای کسانی استفاده می شود که دیگر تصمیم برای شیردهی ندارند زیرا محل برش به گونه ای است که می تواند به مجاری شیری اسیب برساند. امکان دسترسی راحت پزشک به بافت همبند و عضله پستان و محو شدن اسکار ناشی از جراحی در تیرگی هاله از جمله مزایای این نوع برش می باشد.

برش زیر بغل:

اگر فرد اصرار زیادی برای دیده نشدن اسکار ناشی از جراحی بر روی سینه های خود داشته باشد در صورت امکان احتمالا پزشک از این نوع برش برای قرار دادن پروتز استفاده خواهد کرد اما نکته قابل توجه این است که این برش تنها یکبار قابل انجام بوده و برای جراحی های اصلاحی یا تعویض دیگر نمی توان از همین قسمت وارد شد.

مراقبت های بعد از پروتز سینه

محل قرارگیری پروتز سینه

پروتز سینه می تواند بر روی عضله سینه و یا زیر ان قرار بگیرد. تشخیص اینکه کدام حالت برای قرار دادن پروتز بهتر است با پزشک جراح متخصص می باشد. محل قرارگیری پروتز تا حدودی بر روی میزان درد و التهاب پس از جراحی و دوره نقاهت نیز تاثیرگذار است.

مراقبت های بعد از عمل پروتز سینه

پیش از حضور در اتاق عمل برای انجام جراحی پروتز سینه باید این موارد را رعایت کنید:

  • استعمال دخانیات و به ویژه سیگار را برای مدت حداقل دو هفته قبل از جراحی ترک کنید
  • وجود هر بیماری زمینه ای و مصرف دارو را به اطلاع پزشک خود برسانید
  • تمامی ازمایشات قبل از عمل را به دقت انجام دهید
  • قبل از جراحی پس از مشورت با پزشک برای مدت تعیین شده از مصرف داروهای رقیق کننده خون مانند آسپیرین و سایر داروهای ضدالتهابی و ضد استروئیدی مانند ژلوفن خودداری کنید

مراقبت های بعد از عمل پروتز سینه

اگر می خواهید نتیجه ای رضایت بخش از عمل پروتز سینه خود داشته و با کمترین عوارض ممکن رو به رو شوید باید مراقبت های پس از عمل را درست مطابق دستورالعمل پزشک رعایت کنید. در صورت عدم رعایت این نکات احتمال اینکه مجبور به جراحی مجدد و یا تعویض پروتز شوید وجود دارد.

مراقبت های پس از جراحی را جدی بگیرید:

  • داروهای تجویز شده را درست مطابق دستور پزشک مصرف کنید.
  • برای مدت حداقل دو هفته طاق باز خوابیده و بر روی سینه های خود نخوابید.
  • از ضربه زدن و فشار اوردن به پستان ها خودداری کنید.
  • تا مدت تعیین شده از سوی پزشک (دو الی سه ماه) از گن و سوتین مخصوص استفاده کنید.
  • دوران نقاهت خود را در ارامش و بدون انجام فعالیت های سنگین پشت سر بگذارید.
  • تا زمانی که پزشک مجوز نداده از انجام فعالیت های ورزشی سنگین اجتناب کنید.
  • بهداشت فردی را برای جلوگیری از عفونت محل زخم رعایت کنید.
  • وزن خود را پایدار نگه دارید و از کاهش و افزایش شدید وزن خودداری کنید
  • تورم و کبودی ممکن است تا چند ماه پس از جراحی ادامه داشته باشد می توانید از کمپرس سرد برای کاهش ان استفاده کنید
  • تا حداقل یک سال پس از جراحی حمام افتاب نگیرید و از سولاریوم استفاده نکنید
  • بخیه های جذبی معمولا بین ۱۰ تا ۱۴ روز جذب می شوند در غیر این صورت باید یک هفته پس از جراحی برای کشیدن بخیه های خود به پزشک مراجعه کنید

تفاوت لیفت و پروتز سینه

آیا برای حل مشکل افتادگی سینه ها باید عمل پروتز انجام دهم؟ برای رسیدن به پاسخ دقیق این پرسش لازم است که یک جلسه مشاوره با پزشک متخصص جراحی زیبایی داشته باشید اما به طور کلی باید بدانید که عمل لیفت و پروتز سینه نمی توانند جایگزین یکدیگر شوند زیرا کاربردهای متفاوتی دارند.

لیفت سینه تنها با هدف بالا کشیدن پستان ها برای از بین بردن حالت افتادگی آن ها و شل شدگی پوست انجام می شود در حالی که هدف از انجام پروتز سینه تغییر سایز و حجم دهی به سینه می باشد. در پروتز می توان با استفاده از انواع شکل های ظاهری پروتزها فرم های متفاوتی برای پستان ایجاد کرد اما در عمل لیفت تنها به دنبال بالا کشیدن پستان ها و از بین بردن پوست افتاده ان ها هستیم.

تفاوت لیفت و پروتز سینه

عمل ماستوپکسی چیست؟

ماستوپکسی نوعی جراحی زیبایی است که در آن دو عمل لیفت پستان و پروتز سینه به طور همزمان انجام می شود. جراحی ماستوپکسی باید بنا بر تشخیص و صلاح دید پزشک متخصص انجام شود. در این عمل ابتدا سینه ها را لیفت می کنند و پس از تنظیم قرینگی نوک پستان ها اقدام به جایگذاری پروتز می نمایند.

شیردهی بعد از پروتز سینه

بسیاری از زنان به ویژه ان ها که سن کمتری دارند و یا هنوز مجرد هستند این نگرانی را دارند که انجام پروتز پستان توانایی شیردهی ان ها را از بین ببرد. باید بگوییم که به طور کلی پروتز سینه مانع شیردهی نشده و پس از انجام این عمل نیز توانایی شیردهی شما محفوظ باقی می ماند اما این احتمال وجود دارد که شیردهی به دلیل فشار بر بافت سینه در فرم و حالت پروتز تاثیر منفی بگذارد. به همین دلیل پزشکان توصیه می کنند که پس از اتمام دوران شیردهی برای انجام این عمل اقدام کنید.

نکته قابل توجه این است که مهارت و تجربه جراح زیبایی می تواند نقش بسیار موثری در عوارض ماندگار این عمل مانند بی حسی نوک پستان و یا آسیب دیدن مجاری شیری داشته باشد. انتخاب نوع برش، سایز پروتز و نحوه جایگذاری ان از جمله مواردی است که یک پزشک مجرب و ماهر برای جلوگیری از اسیب دیدن مجاری شیری مد نظر قرار می دهد.

پروتز سینه و سرطان

یکی از شایع ترین باورهای اشتباهی که در خصوص پروتز سینه در میان مردم وجود دارد این است که پروتز سینه ریسک ابتلا به سرطان پستان را افزایش می دهد. اطمینان داشته باشید که پروتز سینه نمی تواند عاملی برای ایجاد سرطان سینه باشد اما نکته حائز اهمیت این است که اگر فردی با ریسک بالای ابتلا به سرطان هستید ممکن است که وجود پروتز در نتایج ماموگرافی خطا ایجاد کند.

این مشکل نیز به راحتی از طریق جایگزین کردن روش های پیشرفته تر مانند سونوگرافی و MRI قابل حل می باشد. تنها در یک حالت بسیار نادر خود پروتز سینه موجب نوعی سرطان می گردد که در این صورت نیز خطر مرگ و میر وجود نداشته و با خارج کردن پروتز از سینه مشکل به طور کامل برطرف می شود.

تاثیر ارتفاع بر پروتز سینه

نسل جدید پروتزهای سیلیکونی و سالینی به هیچ وجه در ارتفاع دچار التهاب و آسیب دیدگی نمی شوند. پس از پایان دوره نقاهت در صورت کسب مجوز از پزشک می توانید به راحتی با هواپیما سفر کنید.

هزینه پروتز سینه

هزینه عمل پروتز سینه

انتخاب یک پزشک مجرب و قابل اعتماد مهم ترین اقدامی است که باید برای انجام عمل پروتز خود انجام دهید و نباید تحت تاثیر تبلیغاتی قرار بگیرید که ادعا می کنند می توانند این عمل را با کمترین هزینه ممکن برای شما انجام دهند. برخی از افراد متقلب و سودجو علی رغم دریافت هزینه سنگین، پروتزی بدون کیفیت و غیر استاندارد را وارد بدن بیمار می کنند که می تواند عوارض جسمی سنگینی را به همراه داشته باشد.

هزینه عمل پروتز سینه به عوامل مختلفی بستگی دارد:

  • دستمزد پزشک متخصص
  • دستمزد تیم جراحی
  • داروی بیهوشی
  • بیمارستان یا کلینیک محل جراحی
  • داروهای تجویز شده توسط پزشک
  • لباس و گن مخصوص
  • آزمایشات قبل عمل

جمع بندی

سینه ها عضوی هستند که سایز، زیبایی فرم و سلامت پوست ان ها می تواند تاثیر بسیار زیادی بر تناسب اندام و جذابیت ظاهری زنان داشته باشد. زنانی که از فقدان یا کوچک بودن سینه های خود رنج می برند معمولا نسبت به زنان دیگر نسبت به اندام خود اعتماد به نفس نداشته و برخی از ان ها در برقراری رابطه جنسی با همسر نیز انطور که باید رضایت ندارند.

پروتز سینه یک جراحی کوتاه مدت، نسبتا سرپایی و با عوارض بسیار محدود است که این مشکل را به راحتی برطرف می کند. پیش از این، اجبار برای تعویض پروتزهای سینه بعد از یک بازه زمانی مشخص از جمله عواملی بود که تمایل بانوان برای انجام این عمل را کاهش می داد اما امروز دیگر با ورود نسل پنجم پروتزهای سینه که به پروتزهای دائمی شهرت دارند می توان با خیالی اسوده زیبایی و تناسب اندام را یکبار برای همیشه به خود هدیه داد.

دکتر کامبیز ایزدپناه

فوق تخصص جراحی پلاستیک، ترمیمی و زیبایی | دارای بورد تخصصی

  • عضو سازمان نظام پزشکی ایران
  • عضو جامعه جراحان ایران
  • عضو انجمن جراحی پلاستیک ایران
  • برخی از دوره های تخصصی گذرانده
  • دوره جراحی زیبایی پستان
  • دوره جراحی سرطان
  • دوره ابدومینو پلاستی
  • دوره لیپوساکشن
  • دوره جراحی زیبایی گوش
  • دوره جراحی زیبایی بینی
  • دوره لیفت صورت و گردن
  • دوره تزریق ژل و بوتاکس
  • سوابق تحصیلی
۱۳۹۳-۱۳۹۶: فوق تخصص جراحی پلاستیک و زیبایی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات درمانی شهید بهشتی بیمارستان ۱۵ خرداد (بیمارستان مادر جراحی پلاستیک ایران)
۱۳۸۵-۱۳۸۹: جراحی عمومی،دانشگاه علوم پزشکی و خدمات درمانی تهرانبیمارستان سینا
۱۳۷۲-۱۳۷۹: پزشکی عمومی، دانشگاه علوم پزشکی و خدمات درمانی زاهدان

سوالات متداول

این اتفاق عارضه شایعی نبوده و تمام کسانی که عمل پروتز سینه را انجام می دهند پس از مدتی دچار کوچک شدن پروتز نمی شوند اما در برخی موارد بدن به طور طبیعی به پروتز واکنش نشان می دهد که این واکنش همراه با التهاب و عفونت می تواند موجب تغییر سایز پروتز شود. همچنین در صورتی که مراقبت های پس از جراحی را به خوبی رعایت نکنید فشار شدید و پارگی پروتز می تواند باعث تغییر سایز ان شود.

در صورتی که پروتز استفاده شده برای شما یکی از انواع نسل پنجم پروتز های سینه باشد هیچ زمان خاص و مشخصی برای تعویض ان وجود ندارد زیرا در حالت عادی این پروتزها می توانند دائمی باشند و دیگر نیازی به تعویض وجود ندارد اما در صورتی که به دلیل واکنش بدن یا عدم رعایت مراقبت های پس از جراحی، پروتز دچار آسیب، پارگی یا پس زدگی شود نیاز به تعویض وجود خواهد داشت.

خیر در صورتی که عمل جراحی خود را توسط یک پزشک متخصص مجرب و حرفه ای انجام دهید و مراقبت های پس از عمل پروتز سینه را جدی بگیرید هیچ نیازی به انجام چکاپ دائم نیست تنها می توانید برای اطمینان یافتن از وضعیت سلامت و فرم پروتز سینه های خود سالی یکبار به جراح پلاستیک مراجعه نموده و تحت معاینه سالانه قرار بگیرید.

 
 
 
زنبیل خرید