موارد استفاده از عمل

  • حذف چربی‌های اضافی در ناحیه‌ی بازوها
  • حذف پوست‌های آویزان و شل شده

روش های پیکرتراشی بازو کدام است؟

  • لیپوساکشن
  • لیپوماتیک
  • لیفت بازو

مزایای عمل

  • دستیابی به بازوهای زیبا و خوش‌فرم ظرف چند ساعت جوانسازی دست‌ها
  • افزایش اعتماد به نفس و رضایتمندی

عوارض احتمالی عمل

  • واکنش به داروی بی‌حسی یا بیهوشی
  • عفونت زخم‌ها
  • کاهش موقتی حس بدن، آمبولی
  • خونریزی
  • کبودی بازوها

هزینه پیکرتراشی بازو چقدر است؟

هزینه پیکرتراشی بازو بسته به موقعیت جغرافیایی محل کلینیک یا بیمارستان، تجربه، میزان سابقه‌ و محبوبیت جراح پلاستیک و زیبایی، تکنیک مورد نیاز هر بیمار، دستگاه‌های به کار گرفته شده، هزینه‌های بیمارستان و یا کلینیک مثل آزمایشات، داروها، محصولات مراقبتی و … متغیر است.

سن مناسب یا توصیه شده

بین 18 تا 60 سالگی

بیهوشی دارد یا خیر؟

به روش پیکرتراشی بستگی دارد.

بعد از عمل بستری نیاز دارد؟

به روش پیکرتراشی بستگی دارد.

مدت زمان عمل

بسته به میزان چربی‌ها و روش پیکرتراشی، بین 3 تا 5 ساعت متغیر است.

احتمال موفقیت

اگر به دست پزشک متخصص و ماهر انجام شود احتمال موفقیت بسیار بالاست.

مدت دوران نقاهت

بین دو هفته تا بیست روز

در سال‌های اخیر پیکرتراشی یکی از محبوب‌ترین عمل‌های زیبایی‌ به شمار می‌رود. این شیوه برای فرم‌دهی، لاغری و تناسب اندام بدن مورد استفاده قرار می‌گیرد. بازو و ناحیه‌ی بالای آرنج یکی از نواحی است که در بیشتر افراد و به خصوص بانوان دچار تجمع چربی و افتادگی است. عواملی نظیر اضافه وزن، کم‌تحرکی، افزایش سن و تغییرات هورمونی می‌تواند باعث تغییر فرم بازو و افتادگی آن شود. حجم زیاد بازو و افتادگی آن یا لیپودیستروفیِ پروگزیمال بازو، آزار زیاد بیماران را در پی دارد و در فعالیت‌های روزمره محدودیت ایجاد می‌کند. انجام دادن حرکات ورزشی بازو می‌تواند حجم توده‌ی عضلانی را زیاد کند اما بر چربی‌های موضعی ذخیره شده اثر کمتری دارد و راه حلی جز جراحی پیکرتراشی بازو باقی نمی‌ماند. 

با انجام جراحی پیکرتراشی بازو می‌توان تمامی این مشکلات را ظرف یک جلسه برطرف کرد. در ادامه‌ی این مطلب چگونگی پیکرتراشی بازو، روش‌ها، مزایا و عوارض، کاندیدای مناسب این جراحی، مراقبت‌های قبل و بعد از آن و هزینه‌ی پیکرتراشی بازو را بررسی می‌کنیم.

پیکرتراشی بازو

آنچه می خوانید

پیکرتراشی بازو چیست؟

جراحی پیکرتراشی بازو یک روش جراحی است که با تخلیه کردن چربی‌ها و بافت اضافی آن، فرم ظاهری بازوها را بهبود می‌بخشد. بازوها نیز مانند سایر اندام‌های بدن محلی برای تجمع چربی‌ها هستند. نکته‌ی قابل توجهی که درباره‌ی بازو وجود دارد این است که این اندام فاقد چربی‌های مقاوم و قدرتمند است و به آسانی با کاهش وزن، حجم آن هم کوچکتر می‌شود. معمولاً افرادی که به دنبال جراحی پیکرتراشی بازو هستند دارای یکی از این شرایط هستند:

  • تجمع چربی در بازوها
  • افتادگی و شل‌شدگی پوست بازو به علت کاهش زیاد وزن یا بالا رفتن سن

برای هرکدام از این بیماران یک روش جراحی کارآمد است. برای فرم‌دهی و لاغری بازو روش‌های جراحی مختلفی وجود دارد و با توجه به وسعت مشکل، اولویت‌های فرد و تشخیص پزشک، در نهایت روش مناسبی انتخاب می‌شود. برای انجام پیکرتراشی بازو می‌توان از عمل‌های لیپوساکشن بازو، لیپوماتیک بازو و لیفت بازو استفاده کرد. به طور کلی می‌توان گفت روش‌های مختلف پیکرتراشی بازو تا حد زیادی از روند مشابهی دارند. به دلیل تراکم زیاد عروق خونی و اعصاب محیطی در ناحیه‌ی بازو، لازم است این عمل به دست یک جراح پیکرتراش ماهر و باسابقه انجام شود. انتخاب روش مناسب برای پیکرتراشی بازو سبب می‌شود تا بعد از جراحی هیچ‌گونه ناهمواری و ظاهر نامناسب ایجاد نشود و سطح پوست کاملاً صاف و یکدست باشد. با خواندن ادامه‌ی متن به راحتی و با نگاه علمی با انواع روش‌های پیکرتراشی بازو آشنا خواهید شد.

پیکرتراشی بازو چیست؟

روش های پیکرتراشی بازو چیست؟

می‌دانیم که پیکرتراشی، یکی از روش‌های کاهش چربی‌های اضافی و انباشته شده در بافت زیرپوستی است که امروزه با روش‌های جراحی مانند لیپوساکشن، لیپوماتیک و لیفت بازو قابل درمان کردن است. این روش‌ها تقریباً مشابه یکدیگر هستند. در نهایت میزان چربی موجود در ناحیه‌ی بازو و تشخیص پزشک متخصص مشخص می‌کند که کدام یک از روش‌های پیکرتراشی بازو برای شما بهتر است.

پیکرتراشی بازو با لیپوساکشن

جراحی لیپوساکشن بازو به افزایش اعتماد به نفس، از بین بردن چربی‌های اضافه و خوش‌فرم شدن بازوها کمک بسیاری می‌کند. در لیپوساکشن بازو نیز مانند سایر نواحی بدن، با استفاده از یک میله‌ی نازک و باریک به نام کانولا، چربی‌های اضافه‌، ابتدا شکسته شده و سپس از بدن بیمار تخلیه می‌شود. در لیپوساکشن جراح به جای بیهوشی تنها با یک بی‌حسی موضعی در ناحیه‌ی مشخص شده، عمل جراحی را انجام می‌دهد. بعد از بی‌حس شدن دست‌ها، پزشک ابتدا دو بریدگی سوراخ‌مانند در دو ناحیه‌ی بازو ایجاد می‌کند. یکی در نزدیکی مفصل آرنج و دیگری در قسمت پشت زیر بغل. سپس لوله‌ی کانولا را از طریق این برش‌ها وارد بدن می‌کند و چربی‌های اضافی و نامطلوب را از بین می‌برد. جراح به وسیله‌ی لوله‌ی کانولا، سلول‌های چربی را با حرکت‌های صاف به سمت عقب و جلو می‌شکند و سپس به وسیله‌ی ساکشن از بدن خارج می‌کند. بهره‌گیری از روش لیپوساکشن موجب می‌شود تا بافت‌های ماهیچه‌ای، عروق خونی و عصب‌های ناحیه‌ی بازو دست نخورده باقی بماند و در نتیجه در کمترین زمان بهبودی حاصل شود و زخم‌ها به کمترین میزان خود برسد.

عمل یپکرتراشی

پیکرتراشی بازو با لیپوماتیک

پیکرتراشی بازو با لیپوماتیک یکی از معروف‌ترین و محبوب‌ترین روش‌های لاغری بازو است. این روش برای بیمارانی که پوستی با قابلیت ارتجاعی بالا دارند مناسب است و بهترین گزینه برای کوچک‌تر کردن بازو است. در لیپوماتیک بعد از بین بردن چربی‌های اضافی، پوست به حالت طبیعی خود بازمی‌گردد. جراح، متناسب با مقدار چربی انباشته شده، نوع چربی قابل استخراج و سایز بازوها، تعیین می‌کند که لیپوماتیک به تنهایی انجام شود یا همراه آن از روش لیپوساکشن نیز به عنوان مکمل استفاده شود. چنانچه پوست بیمار خاصیت ارتجاعی و برگشت‌پذیری کمتری داشته باشد، پس از حذف چربی‌های اضافه، بافت زیرین به صورت مشخص‌تر نمایان می‌شود. پیکرتراشی به روش لیپوماتیک برای افرادی که بازوهای بزرگ و یا پوست شل و افتاده دارند و نتوانسته‌اند با رژیم غذایی و ورزش، به تناسب اندام و کاهش چربی دست پیدا کنند گزینه‌ی مناسبی‌ است. لیپوماتیک بازو با تزریق بی‌حسی موضعی در ناحیه‌ی مشخص شده برای تسکین درد آغاز می‌شود. در ادامه جراح برای وارد کردن لوله‌ی کانولا، برش‌های لازم را در ناحیه‌ی بازو ایجاد می‌کند و بدون آسیب رساندن به بافت ماهیچه‌ای بازو، چربی‌های اضافه را خرد کرده و از بدن خارج می‌کند. لیپوماتیک نسبت به لیپوساکشن از دقت و ظرافت بیشتری برخوردار است و با بیرون کشیدن چربی‌های اضافه، بیمار بازوهایی خوش‌فرم و پوستی صاف و جوان خواهد داشت.

پیکرتراشی بازو با لیفت

لیفت یا براکیوپلاستی از دیگر تکنیک‌های جراحی پیکرتراشی بازو است. هدف از انجام لیفت بازو، کاهش چربی‌های موضعی، کاهش افتادگی پوست بازو، سفت و صاف شدن بافت حمایتی زیرین بازوهاست. کاهش یا افزایش وزن، افزایش سن و مسائل ژنتیکی باعث حجیم شدن و شل شدن بازوها می‌شود. عموماً این مشکلات با ورزش‌ قابل اصلاح نیستند، به همین دلیل انجام جراحی لیفت بازو، می‌تواند گزینه‌ی مناسبی باشد. لیفت بازو یکی از روش‌های پیکرتراشی بازو به صورت جراحی است که با بیهوشی عمومی انجام می‌شود. در این روش جراح متخصص، برش‌هایی بسته به میزان و محل پوست اضافی که نیاز است برداشته شود بر روی بازو ایجاد می‌کند. سپس چربی‌های اضافی انباشته شده در لایه‌ی زیرین پوست به صورت کامل برداشته می‌شود. در مرحله‌ی بعد بافت ماهیچه‌ای زیرین با بخیه‌های داخلی سفت و به سمت بالا کشیده می‌شود و بازوها کشیده و خوش‌فرم می‌شود و حالت آویزان و شلی آنها برطرف می‌شود.

مزایای پیکرتراشی بازو

اقدامات پیش از پیکرتراشی بازو

  • انجام آزمایش و تست‌های پزشکی لازم
  • مصرف نکردن داروهایی مثل آسپرین که موجب رقیق شدن جریان خون می‌شوند.
  • آگاه کردن جراح از وضعیت جسمانی، شرایط بیماری و مصرف داروهای خاص
  • پرهیز از مصرف دخانیات و مشروبات الکلی

مراحل آماده سازی بیمار

  • برای جراحی پیکرتراشی بازو لازم است از هفته‌های قبل برای جراحی برنامه‌ریزی شود.
  • جراح متخصص در جلسه‌ی مشاوره‌ی اولیه، بدن بیمار را معاینه و ارزیابی دقیق می‌کند.
  • با توجه به آناتومی بدن و نیاز بیمار، جراح روشی مناسب برای درمان پیشنهاد داده و در مورد آن صحبت می‌کند.
  • درباره‌ی سوابق پزشکی، شرایط جسمی و بیماری‌های بیمار گفتگو می‌شود.
  • برای تسریع روند بهبودی بیمار باید قبل و پس از جراحی تغذیه‌ای سالم داشته باشد و آب زیاد بنوشد.
  • بیمار باید شب قبل از جراحی خواب کافی داشته باشد.
  • بیمار بعد از پیکرتراشی به استراحت در منزل نیاز دارد، به همین منظور از قبل باید از محل کار خود مرخصی بگیرد.
  • یکی از افراد خانواده یا دوستان بیمار باید به عنوان همراه با او در بیمارستان حاضر شود.

عوارض پیکرتراشی بازو

اقدامات بعد از پیکرتراشی بازو

مراقبت‌های بعد از عمل یکی از موارد تعیین‌کننده‌ی نتیجه‌ی عمل است. این مراقبت‌ها باید توسط بیمار به دقت انجام شود تا سلامتی بیمار حفظ شود و از بروز عوارض جلوگیری شود. جراحی پیکرتراشی بازو تمام اعضای بدن را درگیر می‌کند، به همین سبب توصیه می‌کنیم مراقبت های بعد از عمل در اولویت خود قرار دهید و جدی بگیرید. مراقبت های بعد از پیکرتراشی  بازو که توسط جراح یا کادر درمان به اطلاع شما می‌رسد، شامل موارد زیر خواهد بود:

  • بعد از پیکرتراشی بازو به مدت 3 هفته، باید از بازوبند یا گن‌های مخصوص بازو استفاده کنید.
  • برای حمام کردن بهتر است ۵ تا ۶ روز صبر کنید و سپس حمام کنید.
  • از آنجایی که بافت‌ها در طول پیکرتراشی بازو آسیب نمی‌بینند، ادم بعد عمل بعید است اما با این حال برای پیشگیری از ادم می‌توانید از بازو‌بند یا گن طبی استفاده کنید.
  • استراحت کنید. مهم‌ترین مراقبت بعد از پیکرتراشی استراحت فرد بیمار است. پس از انجام پیکرتراشی باید از ورزش و پیاده‌روی‌های طولانی تا حاصل شدن بهبودی کامل پرهیز کنید.
  • سعی کنید ورزش‌های سبک انجام دهید و در منزل به آرامی پیاده‌روی کنید. برای شنا 15 روز صبر کنید. برای آب گرم یا سونا نیز باید حداقل یک ماه صبر کرد.
  • شما نباید انتظار کاهش وزن در دوره‌ی اولیه داشته باشید. معمولاً ۲ تا ۳ ماه طول می‌کشد تا ورم‌ها و کبودی‌ها به طور کامل از بین برود و نتیجه‌ی واقعی عمل مشخص شود.
  • داشتن رژیم غذایی سالم بعد از پیکرتراشی بسیار مهم است، زیرا بر نتیجه‌گیری عمل و ماندگاری آن تـأثیر مستقیم دارد.
  • پس از اتمام عمل جراحی بازو، جراح نحوه‌ی پانسمان را به شما آموزش می‌دهد و به شما خواهد گفت که تا چه مدت باید آن را تعویض کنید.
  • پوشیدن گن بازو بعد از پیکرتراشی بسیار مهم است. استفاده از گن طبی بازو باعث کاهش درد و ورم و همچنین افزایش سرعت بهبودی می‌شود. از دیگر مزایای استفاده از بازوبند این است که علاوه بر بهبود گردش خون، هرگونه اسکار ناشی از پیکرتراشی را به میزان قابل توجهی درمان می‌کند.
  • بعد از انجام پیکرتراشی احتمال دارد محل برش‌ها به مدت 24 تا 48 ساعت خونابه پس دهد. از این رو باید مراقب زخم‌ها باشید و اجازه دهید مایعات بیشتری از محل زخم خارج شود.
  • قدم زدن و پیاده‌روی می‌تواند از لخته شدن خون در اندام‌ها پیشگیری و خطر مرگ را از بیمار دور کند.
  • توصیه می‌شود از خوردن غذای نمکی و پرچرب بعد از پیکرتراشی بازو خودداری کنید.
  • وارد کردن فشار و ضربه به بازو و بلند کردن اجسام سنگین بعد از پیکرتراشی بازو ممنوع است.
  • انجام حرکات کششی و ورزش بازو به مدت یک ماه بعد از انجام پیکرتراشی ممنوع است.
  • فراموش نکنید که با وجود همه‌ی این نکات، شما باید توصیه‌ و دستورالعمل پزشکتان را بعد از عمل دنبال کنید، زیرا ممکن است نیازهای هر بیمار با دیگری متفاوت باشد.

فیلم عمل پیکرتراشی دکتر ایزدپناه

هزینه پیکرتراشی بازو چقدر است؟

امروزه پیکرتراشی یک عمل بسیار محبوب در سراسر جهان است و برای اندام‌های مختلف به کار گرفته می‌شود. یکی از مهم‌ترین سؤالات بیماران درباره‌ی مقدار هزینه‌ی پیکرتراشی است. درباره‌ی اینکه هزینه‌ی پیکرتراشی بازو چند میلیون است نمی‌توان رقم دقیقی را اعلام کرد. هزینه‌ی پیکرتراشی به عوامل مختلفی بستگی دارد و برای افراد مختلف متفاوت است. پیکرتراشی بازو یک جراحی زیبایی محسوب می‌شود و بیمه هزینه‌ای برای این کار پرداخت نمی‌کند، اما اگر این جراحی جنبه‌ی درمانی داشته باشد بیمه هزینه‌ی این جراحی را پرداخت می‌کند. عواملی که بر مقدار هزینه‌ی جراحی تأثیرگذار است و هزینه‌ی جراحی شما را تعیین می‌کند:

  • موقعیت جغرافیایی محل کلینیک یا بیمارستان
  • تجربه، میزان سابقه‌ و محبوبیت جراح پلاستیک و زیبایی
  • تکنیک مورد نیاز هر بیمار و دستگاه‌هایی که به کار گرفته می‌شود
  • نوع بی‌هوشی مناسب هر بیمار
  • هزینه‌های بیمارستان و یا کلینیک مثل آزمایشات، داروها، محصولات مراقبتی و غیره

مزایای پیکرتراشی بازو چیست؟

پیکرتراشی بازو می‌تواند با از بین بردن سلول‌های چربی اضافی در ناحیه‌ی بازوها و همچنین حذف پوست اضافی در این قسمت از بدن با این مزایا همراه باشد:

  • با استفاده از روش‌های لیپوساکشن و لیپوماتیک جای زخم‌ها قابل مشاهده نخواهد بود.
  • دوره‌ی نقاهت پیکرتراشی بازو کوتاه است و بیمار محدودیت حرکتی شدیدی نخواهد داشت.
  • روند تقریباً ساده‌ی پیکرتراشی باعث شده تا پیکرتراشی بازو با کمک بی‌حسی موضعی انجام شود.
  • کاهش افتادگی بیش از حد پوست در اثر افزایش سن، افزایش یا کاهش شدید وزن
  • سفت و صاف شدن بافت حمایتی زیرین بازو
  • کاهش و حذف چربی‌های موضعی در ناحیه‌‌ی بازوها
  • تغییر شکل، بهبود فرم و جوان‌سازی بازوها
  • تثبیت نتیجه‌ی پیکرتراشی در طولانی مدت

مزایای لیپوماتیک بازو

مزایای عمل لیپوماتیک بازو

  • عمل لیپوماتیک در کوتاه‌ترین زمان، نتیجه‌ی قابل توجهی به همراه دارد و باعث برطرف شدن شل‌شدگی، سفت شدن و لاغر شدن بازوها می‌شود.
  • تنها با ایجاد چند برش کوچک می‌توان چربی‌های اضافی را از ناحیه‌ی بازو خارج کرد.
  • نیازی به بیهوشی عمومی نیست و با بی‌حسی موضعی نیز امکان‌پذیر است.

 یکی دیگر از مزایای مهم جراحی لیپوماتیک بازو، استفاده از چربی‌های خارج شده از ناحیه‌ی بازو است. ممکن است شما تمایل داشته باشید دیگر قسمت‌های بدن خود را متناسب و خوش‌فرم کنید. با انجام عمل لیپوماتیک می‌توانید چربی‌های تخلیه شده را به دیگر نواحی بدن که کم‌حجم و خالی هستند تزریق کنید.

مزایای لیفت بازو

  • یکی از مزیت‌های لیفت بازو این است که نتایج درمان بلافاصله بعد از جراحی قابل مشاهده است.
  • جراحی کاملاً سرپایی و ایمن و با مدت زمان بی‌هوشی کوتاه انجام می‌شود.
  • با عمل لیفت، پوست اضافی نافرم بازوها حذف می‌شود و بازوانی کشیده و خوش‌فرم خواهید داشت. با از بین بردن پوست و چربی‌های اضافی اطراف بازوها، دستانتان سبک‌وزن‌تر و سفت‌تر احساس می‌شوند و اندامی جوان و شاداب خواهید داشت.
  • دلایلی نظیر ژنتیک، کم‌تحرکی، نتایج ناموفق رژیم غذایی، بارداری، چاقی و لاغری ناگهانی باعث تجمع چربی در بازوها می‌شود. اگر تاکنون موفق به از بین بردن چربی‌ها نشده‌اید می‌توانید این مشکل را با لیفت بازو حل کنید.
  • لیفت و کشیدن پوست بازو به زیبایی و خوش‌فرم شدن بدن کمک بسیاری می‌کند و همین موضوع تأثیر مثبتی بر وضعیت روحی بیمار دارد و اعتماد به نفس او را افزایش می‌دهد.
  • درباره‌ی جای باقی‌مانده‌ی اسکارهایی که در قسمت داخلی بازوها دیده می‌شود، نگرانی وجود ندارد. با پیشرفت‌های بی‌نظیر علم پزشکی می‌توان به راحتی این زخم‌ها را کاهش داد.

مزایای پیکرتراشی بازو

چه کسانی بهترین کاندیدای عمل پیکرتراشی بازو هستند؟

  • افرادی که از سلامت جسمی و روحی برخوردارند.
  • افرادی که به سن قانونی رسیده‌اند.
  • بیمارانی که در ناحیه‌ی بازوها ناراحتی فیزیکی را تجربه می‌کنند.
  • افرادی که بازوهای چاق و آویزان دارند و اعتماد به نفسشان برای پوشیدن لباس‌های تنگ از بین رفته است.
  • بیمارانی که به تصمیم درست و واقع‌بینانه‌ای رسیده‌اند و تحقیقات لازم خود را در انتخاب پزشک متخصص و روش درمانی انجام داده‌اند.
  • افرادی که بیماری خاص و جدی مانند دیابت، مشکلات پوستی، فشارخون بالا و غیره ندارند و از بیماری خودایمنی و پوستی رنج نمی‌برند.
  • افرادی که از سنگینی و حجیم بودن بازوهایشان گله و شکایت دارند و با رژیم غذایی و تمرینات ورزشی نتوانسته‌اند این مشکل را رفع کنند.
  • افرادی که توده‌ی عضلانی مناسبی در بازوهایشان دارند اما به دلیل چربی‌های اضافی، ظاهر مناسبی ندارند.

لیپوماتیک بازو برای چه کسانی مناسب نیست؟

  • افردای که دچار کاهش وزن شدید هستند و عضلات دست‌هایشان بسیار شل و افتاده شده است.
  • افرادی که سابقه‌ی ابتلا به دیابت و بیماری‌های قلبی، عروقی، ترومبوزیس عمیق رگ (DVT) یا حمله‌ی قلبی دارند.
  • افرادی که داروهای خاص مانند داروهای ضدالتهاب استروئیدی (ناپروکسن و ایبوپروفن) یا داروهای ضد انعقاد خون (کوادمین و آسپرین) مصرف می‌کنند.
  • فراموش نکنید که لیپوماتیک یک جراحی زیبایی است. به همین دلیل توقعات افرادی که چاقی مفرط دارند و هدف کاهش وزن دارند را برآورده نمی‌کند.

عوارض پیکرتراشی بازو چیست؟

هر چقدر مطمئن باشید که پیکرتراشی شما توسط جراح متخصص و با تجربه انجام می‌شود و بدون عارضه و درد است؛ اما احتمال بعضی خطرات و عوارض مانند کبودی، تورم یا خونریزی موقت و گذرا امری اجتناب‌ناپذیر است. استفاده از روش‌های نوین و استاندارد در جراحی پیکرتراشی بازو، ریسک بروز عوارض را کاهش می‌دهد. همچنین رعایت دستورالعمل پزشک و انجام مراقبت‌های بعد از عمل باعث می‌شود تا حد ممکن احتمال بروز عوارض پیکرتراشی بازو به حداقل برسد. اما به صورت کلی ممکن است بعد از انجام یپکرتراشی بازو این عوارض برای بیمار پیش بیاید:

  • عفونت ناشی از جراحی

عفونت ناشی از جراحی لیپوماتیک امری اجتناب‌ناپذیر است و یکی از عوارضی است که برای بسیاری از بیماران اتفاق می‌افتد، اما هرچه بیمار در حالت استریلیزاسیون بهتری باشد و جراحی با وسایل ضدعفونی انجام شود خطر عفونت کاهش پیدا می‌کند. مصرف آنتی‌بیوتیک و مراقبت از زخم‌ها نیز بعد از جراحی بسیار اهمیت دارد.

  • خونریزی

خونریزی در حین جراحی پیکرتراشی بازو زمانی اتفاق می‌افتد که بیمار توصیه‌های پزشک قبل از عمل را رعایت نکند؛ به عنوان مثال مصرف برخی داروها مانند آسپرین و وارفارین، دو هفته قبل از جراحی می‌تواند باعث خونریزی شدید در حین عمل پیکرتراشی شود.

  • کبودی شدید بیمار در اثر ضربات دستگاه

ضربات دستگاه باعث کبودی شدید بیمار می‌شود و دلیل آن این است که ضربه‌ها فقط روی چربی‌های اضافی بدن متمرکز شده و به صورت موضعی عمل می‌کند. جای نگرانی وجود ندارد زیرا با پوشیدن گن طبی با اطمینان می‌توان این عارضه را رد کرد.

  • حساسیت به لیدوکائین

لیدوکائین یک بی‌حس‌کننده‌ی موضعی است که در حین جراحی استفاده می‌شود. اگر بیمار به این ماده حساسیت داشته باشد، باید پیش از جراحی پزشک خود را در جریان حساسیت‌ها بگذارد.

  • خطر آمبولی ناشی از ضربه

آمبولی زمانی اتفاق می‌افتد که یک ماده از طریق ورید عبور کند و وارد قسمت دیگری از بدن شود و بدین ترتیب باعث انسداد یک شریان و در نهایت منجر به علائم نارسایی اندام ‌شود.

  • جای زخم و دوره‌ی درمان

جای زخم و اسکار یکی از عوارض جراحی است، اما مزیت روش لیپوماتیک نسبت به لیپوساکشن این است که دوره‌ی نقاهت کوتاه و بازگشت سریعتری دارد، زیرا در این روش جای زخم جراحی نسبت به لیپوساکشن بسیار کمتر است و پس از چند روز بهبود می‌یابد. عموماً بعد از 5 روز استراحت، بیمار می‌تواند فعالیت‌های عادی روزانه‌ی خود را از سر بگیرد.

  • برگشت‌پذیری چربی‌ها

پس از انجام پیکرتراشی بیمار باید سبک زندگی سالمی داشته باشد. از رژیم غذایی مناسب پیروی کند و به طور مداوم ورزش کند تا چربی‌هایی که با جراحی از بین رفته‌اند دوباره بازنگردند. به همین خاطر اصلاح سبک زندگی و انجام صحیح مراقبت‌های بعد از عمل اهمیت زیادی دارد.

  • مشکلات بخیه

بخیه‌هایی که برای محکم کردن شکل جدید بازو استفاده می‌شوند، ممکن است باعث بروز التهاب پوست آسیب‌دیده شوند و به همین دلیل بیمار برای برداشتن آن‌ها به جراحی دوباره نیاز داشته باشد.

  • تجمع مایعات در محل بازوها

یکی از عوارض پیکرتراشی بازو، تجمع آب در ناحیه‌ی جراحی شده است، یعنی مایع وارد منافذ ریز می‌شود و باعث بروز مشکلاتی برای بیمار می‌شود. البته اگر پزشک جراح مهارت بالایی داشته باشد می‌توان از آن جلوگیری کرد.

  • عدم تقارن بازوها

اکثریت جراحان زیبایی تلاش می‌کنند جراحی را طوری انجام دهند که در نتیجه بازوها متقارن به نظر برسد، اما گاهی ایجاد تقارن کامل غیرممکن است. عدم تقارن بازوها می‌تواند به دلیل تغییرات در طول روند بهبودی به وجود بیاید.

  • ایجاد تغییرات در احساس پوست

در جراحی پیکرتراشی بازو به روش لیفت یا لیپوساکشن ممکن است اعصاب حسی دچار آسیب شوند و احساس اندام‌های بدن به طور موقتی کاهش پیدا کند.

  • احتمال آسیب به رگ و نورون های عصبی

 احتمال آسیب به عصب‌ها، در ناحیه‌ی بازو یکی دیگر از عوارض پیکرتراشی بازو است که در صورت دقت و تمرکز جراح، به کمترین میزان خود می‌رسد.

عوارضی احتمالی دیگر عبارتند از: تورم و سفتی در بازوها، سوزن‌سوزن شدن، باز شدن بخیه و زخم و شل شدن مجدد پوست باقی‌مانده که ممکن است نیاز به جراحی ترمیمی داشته باشد.

دکتر کامبیز ایزدپناه

زیبایی را به خود هدیه دهید!

اگر می‌خواهید که زیبایی را به خود هدیه دهید، این کار را به دکتر کامبیز ایزدپناه بسپارید. دکتر ایزدپناه دوره‌های مرتبط با عمل‌های ترمیمی و زیبایی را گذرانده است و از ابتدای تصمیم شما، تا پایان جراحی و گرفتن نتیجه در کنار شما خواهد ماند.

رزرو تلفنی نوبت

بهترین پزشک پیکرتراشی چه ویژگی هایی دارد؟

احتمالاً تا الان متوجه اهمیت و حساسیت پیکرتراشی شده‌اید و می‌دانید که انتخاب پزشک ماهر چقدر مهم است. انتخاب یک پزشک باسابقه و متخصص می‌تواند نتیجه‌ی جراحی شما را تعیین کند و احتمال بروز عوارض را تا حد زیادی کاهش دهد. در ادامه ویژگی‌های بهترین پزشک پیکرتراش را برایتان خواهیم گفت:

  • مدارک تخصصی معتبر

پیکرتراشی اگر به دست پزشک متخصص زیبایی انجام نشود، عوارض جبران‌ناپذیری به همراه دارد و سلامت بیمار را به خطر می‌اندازد. متخصص پیکرتراشی یا جراح زیبایی در واقع پزشکی است که فوق تخصص جراحی پلاستیک و زیبایی دارد و دوره‌های لازم را در محیط آکادمیک گذرانده است.

  • میزان سابقه و داشتن نمونه کارهای موفق

برای انجام عمل پیکرتراشی باید به یک پزشک باسابقه و حرفه‌ای مراجعه کنید. میزان سابقه و فعالیت حرفه‌ای جراح موجب می‌شود که او در مواجهه با چالش‌های حین جراحی بهترین عملکرد را داشته باشد. زمانی که به صفحات اجتماعی یا مطب پزشک مراجعه می‌کنید حتماً نمونه‌کارهای پزشکتان را ببینید و ارزیابی کنید. همچنین می‌توانید با افرادی که در مطب حضور دارند و پیکرتراشی انجام داده‌اند نیز گفتگو کنید.

عوارض پیکرتراشی بازو

  • اخلاق و مسولیت پذیری

پزشک جراح وظیفه دارد اطلاعات دقیقی درباره‌ی چگونگی جراحی و عوارض احتمالی پیکرتراشی در اختیار شما قرار دهد و با صبوری به سؤال‌هایتان پاسخ دهد و با شما گفتگو کند. یک پزشک بااخلاق وجدان کاری دارد، قبل و بعد از عمل در دسترس بیمار است و تنها به منافع مالی خود فکر نمی‌کند.

  • تجهیزات و تکنولوژی به روز

استفاده از روش‌های نوین و دستگاه‌های پیشرفته به نتیجه‌ی مطلوب عمل کمک می‌کند و ریسک بروز عوارض را کاهش می‌دهد، پس بهتر است برای انجام پیکرتراشی به کلینیک‌های پیشرفته و نوین مراجعه کنید.   

  • ارائه خدمات و پشتیبانی

ممکن است بعد از عمل به دلیل بروز مشکلات پیش‌بینی‌نشده، نیاز به تماس آنی و لحظه‌ای با پزشک داشته باشید، بنابراین پزشک شما باید در دسترس باشد و پس از عمل نیز با شما همراهی کند.

چگونه بهترین پزشک پیکرتراشی بازو را انتخاب کنم؟

  • پزشکی را برگزینید که در رابطه با حس زیبایی‌شناختی با شما هم‌نظر و هم‌عقیده باشد. همه‌ی ما می‌دانیم که زیبایی امری نسبی است و چیزی که یک نفر زیبا می‌بیند ممکن است برای شما جذاب نباشد. به همین علت، نمی‌توانید فقط به توصیه‌ی دوستتان اعتماد کنید یا فقط به تجربه‌ی جراح زیبایی‌تان عمل کنید.
  • نمونه‌کارها و عکس‌های قبل و بعد بیماران قبلی پزشکان را بررسی کنید و نتایج هر پزشک را برای روش مد نظر خود مقایسه کنید. نمونه‌کارهای کدام پزشک برای شما جذاب و دلخواه‌تر است؟
  • به افرادی که خصوصیات مشترکی با شما دارند بیشترین توجه را داشته باشید. ببینید دکتر چگونه به بیمارانی مانند شما کمک کرده است. آیا نتیجه‌ی جراحی آنها با آنچه شما در ذهنتان دارید منطبق است؟
  • به رفتار و احساس خود درباره‌ی پزشک جراح و پرسنل کلینیک توجه کنید. بیمار باید باید با جراح زیبایی و تیم دستیار او احساس راحتی کند. بهترین پزشک پیکرتراشی برای شما کسی است که احساس خوبی نسبت به او دارید، با نظرات او راحت هستید و به مهارت و نتیجه‌ی کار او اطمینان دارید.
  • کیفیت ارائه‌ی خدمات به مشتری بسیار مهم است. برای انتخاب کلینیک یا بیمارستان باید به این نکات توجه کنید. آیا پرسنل مطب یا کلینیک زیبایی رفتاری مسئولانه با شما دارند؟ با دقت و حوصله به پرسش‌های شما پاسخ می‌دهند؟ از همان اوایل حضورتان در مطب می‌توانید به این نکته پی ببرید. آیا تمام هزینه‌های پیکرتراشی به وضوح بیان شده است؟ آیا قرارداد شامل همه چیز است؟
  • از پزشکتان نام و شماره‌ی بیماران سابقی که پیکرتراشی انجام داده‌اند را بپرسید. اکثر پزشکان این اطلاعات را در صورت رضایت بیماران قبلی ارائه خواهند کرد، اما جراحانی که از این درخواست سر باز می‌زنند، احتمالاً درباره ی نتایج عمل‌ها و سوابق خود صادق نیستند.
  • با پرسنل بیمارستان یا کلینیک صحبت کنید. معمولاً کادر درمان و کارکنان بیمارستان می‌دانند که بهترین پزشکان چه کسانی هستند. بنابراین می‌توانید از کارکنان یک بیمارستان یا کلینیک زیبایی راهنمایی بخواهید و با آنها مشورت کنید.
  • بازخوردها، نظرات و کامنت‌های واقعی که بیماران سابق یک پزشک در شبکه‌های اجتماعی و یا سایت او می‌گذارند، می‌تواند در انتخاب بهترین دکتر پیکرتراشی مؤثر باشد.
  • اگر گام‌های قبلی را با دقت و حوصله انجام داده‌اید حالا نوبت به آخرین گام یعنی تصمیم‌گیری می‌رسد. با توجه به اطلاعاتی که تا این مرحله کسب کرده‌اید شرایط را بسنجید و یکی از پزشکان منتخبتان را برای پیکرتراشی خود برگزینید. تمامی پارامترهایی که گفتیم را در نظر بگیرید تا انتخاب صحیح‌تری داشته باشید و عمل موفقیت‌آمیزی را تجربه کنید.

سوالات متداول

پیکرتراشی از روش‌های ایمن و کم‌خطر برای لاغر کردن و خوش‌فرم شدن اندام‌های بدن است. پیکرتراشی بازو نیز با هدف لاغری، جوانسازی و زیباتر شدن بازوها انجام می‌شود. پیکرتراشی از عمل‌های حساس و ظریف به حساب می‌آید و باید به دست جراح متخصص باسابقه انجام شود. در صورتی که دچار چاقی بازو هستید و این مشکل برایتان آزاردهنده است، می‌توانید با پیکرتراشی بازو این مشکل را حل کنید. برای اینکه بدانید کاندیدای مناسبی برای پیکرتراشی بازو هستید یا خیر ابتدا باید توسط پزشک معاینه و ارزیابی شوید و سپس تصمیم بگیرید.

دکتر کامبیز ایزدپناه

فوق تخصص جراحی پلاستیک، ترمیمی و زیبایی | دارای بورد تخصصی

  • عضو سازمان نظام پزشکی ایران
  • عضو جامعه جراحان ایران
  • عضو انجمن جراحی پلاستیک ایران
  • برخی از دوره های تخصصی گذرانده
  • دوره جراحی زیبایی پستان
  • دوره جراحی سرطان
  • دوره ابدومینو پلاستی
  • دوره لیپوساکشن
  • دوره جراحی زیبایی گوش
  • دوره جراحی زیبایی بینی
  • دوره لیفت صورت و گردن
  • دوره تزریق ژل و بوتاکس
  • سوابق تحصیلی
۱۳۹۳-۱۳۹۶: فوق تخصص جراحی پلاستیک و زیبایی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات درمانی شهید بهشتی بیمارستان ۱۵ خرداد (بیمارستان مادر جراحی پلاستیک ایران)
۱۳۸۵-۱۳۸۹: جراحی عمومی،دانشگاه علوم پزشکی و خدمات درمانی تهرانبیمارستان سینا
۱۳۷۲-۱۳۷۹: پزشکی عمومی، دانشگاه علوم پزشکی و خدمات درمانی زاهدان

سوالات متداول پیکرتراشی بازو

لیپوماتیک با هدف حذف چربی‌های انباشته شده در ناحیه‌ی بازو انجام می‌شود در حالی که لیفت تهاجمی بازو با حذف پوست و چربی اضافی ناحیه‌ی بازو به بهبود ظاهر پوست کمک می‌کند. در لیپوماتیک امکان شل شدگی و افتادگی پوست وجود دارد. اگر افتادگی پوست و شل شدن آن زیاد باشد و لیپوماتیک به تنهایی کارآمد نباشد، از لیفت تهاجمی پوست هم استفاده می‌شود تا بیمار به بهترین نتیجه دست پیدا کند.

پس از عمل پیکرتراشی بازو، باید حداقل تا سه ماه گن مخصوص بپوشید.

با انجام پیکرتراشی بازو می‌توانید چربی‌های اضافه در ناحیه‌ی بازو را از بین ببرید. اما پس از انجام این عمل کاهش وزن چندان زیادی احساس نخواهید کرد؛ زیرا چربی تجمع یافته در ناحیه‌ی بازو ممکن است حجیم به ‌نظر برسد اما وزن بسیار زیادی ندارد. 

عمل جراحی حدود 3 تا 4 ساعت طول می‌کشد. عموماً عمل لیفت بازو به صورت سرپایی انجام می‌شود.

جراحی لیفت بازو با رتبه‌ی رضایت 94 درصدی بیمار، در 4 سال گذشته به عنوان یکی از روش‌های منتخب شناخته شده است. اغلب بیماران بعد از لیفت بازو احساس جذابیت و اعتماد به نفس بیشتری می‌کنند.

در صورتی که بیمار سبک زندگی سالمی داشته باشد نتایج عمل دائمی خواهد بود. سلول‌های چربی در ناحیه‌ای که لیپوساکشن انجام شده است رشد نمی‌کنند یا تکثیر نمی‌شوند.

نتیجه‌ی عمل از همان روزهای ابتدایی قابل مشاهده است. اما از آنجا که در ناحیه‌ی بازوها تورم و کبودی وجود دارد باید صبر کنید. بسته به میزان تغییرات انجام شده، می‌توانید انتظار داشته باشید که بین 1 تا 3 ماه بعد از عمل، نتیجه ی نهایی را مشاهده کنید.

 

با حذف چربی‌های اضافی بازوها مقداری از وزن بازوها کم می‌شود. اما فراموش نکنید که پیکرتراشی بازو یک روش کاهش وزن نیست بلکه یک عمل زیبایی است و صرفاً در ظاهر و تناسب اندام‌ها تأثیر دارد.

بعد از جراحی پیکرتراشی بازو باید به پشت بخوابید و سر و پاهایتان را به کمک یک بالش بالا نگه دارید. اگر به پهلو بخوابید نیز مشکلی ندارد. بهتر است امتحان کنید، اگر هر دو حالت به شما امکان می‌دهد کمتر در محل‌ برش‌ها احساس درد و فشار کنید، این کار را برای یک تا دو هفته ادامه دهید.

سلول‌های چربی در ناحیه‌ای که لیپوساکشن انجام شده است، بازسازی نمی‌شوند و به ناحیه‌ی دیگری از بدن منتقل نمی‌شوند.

بهتر است بعد از جراحی به مدت 48 ساعت صبر کنید و سپس حمام کنید.

احتمالاً یک یا دو سایز لباس. به همین دلیل است که بسیاری از بیماران، لیپوساکشن را برای بهبود فرم بدن خود انتخاب می‌کنند.

پوست شما ممکن است به دلیل حذف ناهموار چربی، برآمدگی، موج‌دار یا پژمرده به نظر برسد. از دیگر خطرات احتمالی: تجمع مایع، بی‌حسی، عفونت، سوراخ داخلی، آمبولی چربی، مشکلات کلیوی و قلبی است.

احساس درد بعد از پیکرتراشی بازو امری طبیعی است و جای نگرانی وجود ندارد. آستانه‌ی درد بیماران با یکدیگر متفاوت است اما اکثر بیماران مقادیری درد در ناحیه‌ی بازوها حس می‌کنند. 1 تا 3 روز بعد از عمل احساس درد در اکثر بیماران وجود دارد که با نسخه یا داروهای بدون نسخه به راحتی قابل کنترل است.

بعد از جراحی، بیمار باید از هر فعالیت شدید یا هر چیزی که فشار زیادی به بازوها وارد کند جداً خودداری کند. بیشتر افراد می‌توانند بعد از 1 تا 2 هفته به فعالیت‌های روزمره‌ی خود بازگردند.

در پاسخ به این سؤال باید گفت که هزینه‌ی پیکر تراشی بسته به روش جراحی، پزشک جراح، سطح مهارت و تجربه‌ی او، تجهیزات کلینیک و همچنین موقعیت جغرافیایی متفاوت است.